1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü -Muğla Valisi Şahin: Yaşlılara saygı göstermek ve onları toplumla bütünleştirmek, yarının yaşlıları olarak herkesin görevi ve sorumluluğudur


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, yaşlılara saygı göstermenin ve onları toplumla bütünleştirmenin, yarının yaşlıları olarak herkesin görevi ve sorumluluğu olduğunu belirtti.
     Şahin, 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kültürü, tarihi ve deneyimlerini genç kuşaklara aktararak, ayakları yere sağlam basan bir toplum oluşturulmasında yaşlıların önemli bir yere sahip olduğunu, bu yüzden 1 Ekimin Dünya Yaşlılar Günü olarak kutladıklarını ifade etti.
     Yaşlılara ihtiyaç duydukları konularda destek vermenin, onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmanın Türk örf ve adetlerinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Yaşlılara saygı göstermek ve onları toplumla bütünleştirmek, yarının yaşlıları olarak herkesin görevi ve sorumluluğudur. Bu bağlamda devletimiz, bizi bu günlere getiren yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için çeşitli imkanlar sunmaktadır. Yaşlı vatandaşlarımızın daha mutlu hayata sahip olması adına çalışmalar sürdürmektedir. Tüm vatandaşlarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER