)

) -Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi bilgilendirme toplantısı -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Kurtuluş Savaşının başladığı kutsal toprak olan Afyonkarahisarda Türkiyenin dört bir yanından gelen askerlerimiz kah


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından 24 Eylül-22 Ekimde düzenlenecek Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     Afyonkarahisarda bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı Bekir Sıtkı Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 80 İl Milli Eğitim Müdürlükleri yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Gezileri Projesinin her yönüyle mükemmel ve önemli bir proje olduğunu söyledi.
     Afyonkarahisarın önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Ülkemiz ne kadar zor şartlarda olsa da birlik beraberlik gücüyle Kurtuluş Savaşında büyük bir başarı elde edilmiştir. Bunu da şuradan anlıyoruz. Kurtuluş Savaşının başladığı kutsal toprak olan Afyonkarahisarda Türkiyenin dört bir yanından gelen askerlerimiz kahramanca çarpışmışlar ve bu büyük zaferin kazanılmasında gözlerini kırpmadan şehit olmuşlardır. Gezip gördüğünüzde bunlara şahit olacaksınız. Bugünde hala suni rüzgarlar estirip ülkemizi karıştırmak isteyenler var. Bizler şu anki güçlü yapımıza bakıp, rahat, rehavete kapılmamalıyız. Önemli olan milli birlik ve beraberliğimizin bilincini çocuklarımıza, gençlerimize aşılamalıyız. Hiç kimse baki değildir. Yaşadığı sürece dost ve düşmanlarımız olacaktır.
     İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da, 24 Eylül tarihinde Samsunda saat 14.00da törenle başlatılacak gezide gençlere, Çanakkale Savaşlarıyla başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşıyla sonuçlanan Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlıda bulunan şehitlikler, anıtlar ve ören yerlerinin gezdirileceğini söyledi.
     Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesine 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmenin katılmasının planlandığını ifade eden Yalçın, şunları bildirdi:
     Farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanıtıp kaynaşmalarını sağlamak, okulda aldıkları eğitime paralel olarak tarihimizde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli yeri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara, Bursa, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinde bulunan şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerleri gezilecek. Gezerek, görerek Çanakkale ve Milli Mücadele destanının önemli kavramlarına ve bu yolda milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yürürlüğe konulan Cumhuriyet Eğitim Gezileri, Afyonkarahisar-Kütahya gezi bölgesine yapılacak olan geziler, 24- Eylül 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER