Kadim Kent Kayseri Günlerine büyük ilgi

Kadim Kent Kayseri Günlerine büyük ilgi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Kayseri Valiliği, sivil toplum kuruluşları, firmaların katılımıyla ATO Congresiumda düzenlen Kadim Kent Kayseri Günleri etkinliği yoğun ilgi görüyor.
     Açılışı dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılan fuara, vatandaşların yanı sıra, siyasetçiler de ilgi gösteriyor.
     Fuarı gezen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gibi siyaset dünyasının önemli isimleri, faaliyetlerle ilgili bilgi aldılar ve mantı, sucuk ve pastırma gibi yöresel yiyeceklerin tadına baktılar.
    
     -En büyük ilgi Erciyes Projesine-
    
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi de, Kadim Kent Kayseri Günlerinin en çok ilgi çeken stantlarının başında geliyor. Gerek projeyi gösteren maketler gerekse üzerine suni kar yağdırılan gondol, ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip ediliyor.
     Fuarı gezen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın da Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesini inceleyerek, özellikle bir belediye tarafından böylesine büyük maliyetli bir proje gerçekleştirilmesinin takdire şayan olduğunu söyledi.
     Erciyes Dağının mülkiyetinin Kayseri Büyükşehir Belediyesine geçmiş olmasından duyduğu şaşkınlığı gizleyemeyen Karayalçın, maliyeti 275 milyon avro olan projenin bir belediye tarafından yürütülmesinin dikkat çekici olduğuna vurgu yaptı.
     İki gündür devam eden etkinliklere ulusal yayın yapan basın kuruluşları da büyük ilgi gösteriyor. Özellikle televizyon kanalları yaptıkları canlı yayınlarla hem etkinlik alanındaki renkli görüntüleri ekrana taşıyor hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Vali Şerif Yılmaz ile yaptıkları röportajlarla Kayseri hakkındaki bilgileri seyirciye aktarıyor.
     Etkinliklerle ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, son yıllarda adından en çok bahsedilen şehir olan Kayserinin ve değerlerinin bu etkinlikle bir kez daha ön plana çıktığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:
     6 bin yıllık tarihi, geçmişten günümüze uzanan kültürel birikimi, sanayisi, şehirciliği ve insanıyla ülkemizin nadide şehirlerinden birisi olan Kayseriyi ve Kayseriye ait değerleri Ankarada bir kez daha öne çıkartalım istedik. Bu amaçla iki gündür buradayız ve gösterilen ilgiden çok memnunuz. Gerek Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız gerekse siyasi parti genel başkanları, siyasetçiler, Kayseride görev yapmış eski bürokratlar ile başta hemşehrilerimiz olmak üzere Ankaralılar etkinlik alanına gelerek stantlarımızı geziyor. Yapılan yatırımları yerinde görüyor, geleneksel lezzetlerimizin tadına bakıyor. Televizyonlar buradan yaptıkları canlı yayınlarla tüm Türkiyeye Kayseri adının ulaşmasını sağlıyor. Çok keyifli ve güzel bir ortam var. Şehrimiz için çok yararlı bir tanıtım etkinliği olduğuna inanıyorum.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kadim Kent Kayseri Günlerine büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER