Denizlide, KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Denizlide, KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı


DENİZLİ (A.A) - Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Denizli İşadamları Derneği (DİAD) işbirliği ile KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
     Denizli İşadamları Derneğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan DİAD Başkan Yardımcısı Can Pekdemir, üyelerinin büyük bir bölümünün KOBİ olduğunu ve gelişime, reklam, Ar-Ge, kapasite artırımına, büyümeye ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.
     Bunları sağlayacak unsurların KOSGEBde olduğunu bildiklerini belirten Pekdemir, Amacımız, üyelerimizin işletmelerini büyütmesinde devlet desteklerinden maksimum şekilde yararlanmasıdır dedi.
     KOSGEB Denizli Şube Müdürü Selim Erkoç da DİADın düzenlemiş olduğu programları ve işadamlarına sunmuş olduğu hizmetleri takdirle takip ettiklerini belirterek, ülke ekonomisi için sivil toplum kuruluşlarının önemli ve gerekli olduğunu bildirdi.
     Toplantıya katılan DİAD üyelerine KOSGEB hakkında bilgiler veren Erkoç, şöyle konuştu:
     Amacımız KOBİlerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet ve destekler sunarak, KOBİlerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak, küresel pazarda söz sahibi olmalarını sağlamaktır. KOBİ proje destek programları tüm KOBİleri ilgilendiriyor. Mevcut işini geliştirmek isteyen tüm işletmeleri proje yazmaya davet ediyoruz. Destek programının süresi 3 yıl, destek üst limiti 150 bin lira, destek oranı 1. ve 2. bölgeler için yüzde 50, 3. ve 4. bölgeler için ise yüzde 60. Ayrıca iş adamlarının bağlı bulunduğu derneklerin düzenlemiş olduğu yurtdışı iş gezilerine KOSGEB olarak destek veriyoruz.
     Bütün işletmelere kapılarının açık olduğunu söyleyen Erkoç, KOSGEB çalışanlarının her zaman girişimcilere, iş adamlarına yardımcı olmak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide, KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER