Zirve Yayınevi ek iddianamesi

Zirve Yayınevi ek iddianamesi -İddianamede, Diyarbakır Protestan Kiliseleri Birliği Başkanı Ahmet Güvener, öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geskenin eşi Susanne Geske, yayınevi çalışanı Gökhan Talas, sanıklardan Hüseyin Yelki ve


MALATYA (A.A) - Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen, Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin ek iddianamede, Diyarbakır Protestan Kiliseleri Birliği Başkanı Ahmet Güvener, Zirve Yayınevi cinayetlerinde öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geskenin eşi Susanne Geske, Zirve Yayınevi çalışanı Gökhan Talas, sanıklardan Hüseyin Yelki ve İlker Çınarın olaydan sonra, Zirve Yayınevi cinayetlerinde hayatını kaybeden Necati Aydının telefonunun ise cinayetlerden önce dinlendiğinin tespit edildiği belirtildi.
     Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoyun hazırladığı 761 sayfalık ek iddianamede, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlunun telefon görüşmelerine yer verildi.
     Buna göre, Tolonun kendisine ait cep telefonundan, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü adına kayıtlı Fatih Hilmioğlunun kullandığı cep telefonuyla, Zirve Yayınevi cinayetleri öncesinde 6 kez görüşme yaptığı, Zirve Yayınevi cinayetlerinden sonra ise 5 kez mesajlaştığının tespit edildiği dile getirildi.
     Ergenekon davasında sanık olarak yargılanan Tolonun savcılık sorgusunda Malatyaya yalnızca bir kez geldiğini belirttiği aktarılan ek iddianamede, Tolonun, ifadelerinin aksine Malatyaya Zirve Yayınevi cinayetlerinin işlenmesinden yaklaşık bir yıl önce ve cinayetin işlenmesinden bir gün önce olmak üzere farklı tarihlerde toplam 2 kez geldiğinin belirlendiği ileri sürüldü.
    
     -Yasa dışı telefon dinlemeleri-
    
     Ek iddianamede, Diyarbakır Protestan Kiliseleri Birliği Başkanı Ahmet Güvener, Zirve Yayınevinde öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geskenin eşi Susanne Geske, yayınevi çalışanı Gökhan Talas, sanıklardan Hüseyin Yelki ve İlker Çınarın olaydan sonra, aynı olayda öldürülen Necati Aydının telefonunun ise cinayetlerden önce dinlendiğinin tespit edildiğine yer verildi.
     İddianamede, telefonları takip edilenlerin genellikle suç örgütü, tarihi eser ve uyuşturucu kaçakçılığı, DHKP-C, PKK ve silah kaçakçılığı gibi ilgileri olmayan suçlar nedeniyle dinlendikleri, dinlemeyi yapan makamların dahi dinlenen kişilerle irtibatlı olduğu, yapılan dinlemelerin hepsinin önleme dinlemesi olduğu, talep yazılarında genellikle Mehmet Ülger ile Haydar Yeşilin imzasının olduğu tespit edilmiştir ifadeleri kullanıldı.
     Savcı Aksoy, iddianamede, olayın polis mıntıkasında olmasına rağmen, olay yerinde herhangi bir sorumluluğu ve soruşturma yetkisi bulunmayan Mehmet Ülgerin olayın akabinde olay yerine giderek olayı takip etmesinin de dikkat çekici bir husus olduğu değerlendirilmiştir ifadesine yer verdi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevi ek iddianamesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER