Zafer Havalimanı 25 Kasımda hizmete giriyor

Zafer Havalimanı 25 Kasımda hizmete giriyor -Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak


KÜTAHYA (A.A) - Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ihtiyacının karşılanması amacıyla Kütahyanın Altıntaş ilçesinde inşa edilen Zafer Havalimanı, 25 Kasımda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katılacağı törenle hizmete girecek.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Aralık 2010da sözleşmesi imzalanan, 25 Mayıs 2011de yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak işe başlanan Zafer Havalimanı inşaatı, resmi iş bitim tarihinden önce bitirildi.
     Sözleşmeye göre 36 ayda tamamlanması planlanan havalimanının temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yüklenici firmayla işin daha erken bitirilmesi hususunda pazarlık yapmıştı. Bu pazarlık sonucu 23 Aralık 2013te açılması planlanan Zafer Havalimanının açılış tarihi, 30 Ağustos 2013e çekilmişti.
     Söz konusu havalimanının en kısa zamanda halkın hizmetine açılması amacıyla çalışmalara ara verilmeden devam edilerek, pazarlık sonucu belirlenen tarihten yaklaşık 10 ay daha erken tamamlandı.
     Tesis, Başbakan Erdoğanın da katılımıyla 25 Kasım Pazar günü saat 13.00te başlayacak törenle hizmete alınacak.
     Zafer Havalimanının yatırım programına girmesinden ihale edilmesine, işe başlanmasından çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanmasına ve ağaçlandırılmasına kadar her süreci yakından takip eden Bakan Eroğlu, geçen Kurban Bayramında havalimanında inceleme yaptı. Kimseye haber vermeden tesisi ziyaret eden Eroğlu, inşaatta çalışan işçileri bile şaşırttı.
     İç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması düşünülen Zafer Havalimanının, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşaktaki termal merkezlere talebi artırması bekleniyor.
     Zafer Havalimanı, 3 bin metre x 45 metrelik pisti, 17 bin metrekare büyüklüğündeki terminal binası, taksi yolu, kulesi, itfaiye binası, garajı başta olmak üzere uluslararası havalimanında bulunması gereken yapılarıyla yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede inşa edildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Havalimanı 25 Kasımda hizmete giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER