Yüzyüze adlı tiyatro oyunu Antalyada sahneye

Yüzyüze adlı tiyatro oyunu Antalyada sahneye konuldu


ANTALYA (A.A) - Yüzyüze adlı tiyatro oyunu Antalyada sahneye konuldu.
     Çağdaş Rus tiyatrosun un en önemli yazarlarından Alexander Gelmanın yazdığı Yüzyüze adlı oyun, Antalyalı tiyatro severlerle buluştu.
     Antalya Folklor ve Turizm Organizasyon Şirketi Sanat Merkezi tarafından sahneye konulan ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Sahnesinde gerçekleştirilen prömiyere kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
     Mert Sezginin oynayıp yönettiği, Hatice Demetin rol aldığı 2 kişilik, tek perdelik oyun Antalyalı tiyatro severlerle ilk kez buluştu. Yönetmen oyuncu Mert Sezgin, 3 aylık prova sürecinden sonra sahnelenen Yüzyüze adlı oyunun yazarı Alexsander Gelmanın, aile özelinden hareketle toplumsal değerleri sorguladığını belirterek, Oyun erkek ve kadın ilişkilerini sorgulama sürecini işlese de aslında sorgulanan ve yargılanan toplumun kendisidir dedi.
     Yüzyüze adlı oyun, ocak ayından itibaren Antalyada 2013 sezonu boyunca sahnelenecek.
     Biz aşağıda imzası olanlar ve Bankta iki kişi adlı oyunları ile Türkiyede tanınan Alexander Gelmanın Belgi Paksoy tarafından Türkçeye çevrilen Yüzyüze adlı oyunu, ilk kez 1985 yılında sahnelenmiş, daha sonra devlet tiyatrolarında ve çeşitli özel tiyatrolarda oynanmaya devam etmişti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yüzyüze adlı tiyatro oyunu Antalyada sahneye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER