Yürek İşi projesi

Yürek İşi projesi -Mudurnu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce geliştirilen proje kapsamında yardıma muhtaç insanlara destek olunması konusunda öğrencilerin duygu ve düşünceleri alınacak


BOLU (A.A) - Mudurnu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce geliştirilen Yürek İşi projesi kapsamında yardıma muhtaç insanlara destek olunması konusunda öğrencilerin duygu ve düşünceleri alınacak.
     Mudurnu Kaymakamı Nurullah Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin çocukların yüreklerine su serpeceğini söyledi.
     Van depreminin ardından kriz merkezinde genel koordinatör mülkiye amiri olarak görev yaptığını dile getiren Ertaş, Oraya bölgelerden binlerce ve tonlarca yardım geldi gitti ama bir de olaylardan haberdar olan öğrenciler vardı. Mesela montunu, ayakkabısını koymuş, kazağını, hatta 3-5 lirasını mektubun içine koymuş, göndermiş. iki satır da yazı yazmış. Bunları görünce çocukların gözünden olayları değerlendirme fikri geldi aklıma şeklinde konuştu.
     Çocukların içten pazarlıklı olmadığını ifade eden Ertaş, İnsan büyüdükçe daha çok kirleniyor. Bu anlamda daha çok hesabı, kitabı oluyor. Çocuğun böyle bir şeyi yok. Çocuk gözüyle bunu hem görmek, bunun ne kadar değerli ve önemli olduğunu göstermek ve çocuğun hayatı boyunca bu çizgide ilerisini de sağlamak bizim elimizde. Yetişkinler ve idareciler olarak bu aslında bizim görevimiz diye konuştu.
    
     -Bize başka proje üretme fikri verecek-
    
     Başkasının ihtiyacını, derdini düşünmenin İslam dininin en temel ilkelerinden olduğunu vurgulayan Ertaş, şunları bildirdi:
     Evrensel dinlerde de böyledir. Toplumsal ahlakta da iyi olan, genel kabul olan budur. Bizim sıkıntımız, ihtiyacımız bitmez. Bir başkasının neye ihtiyacı var diye dönüp, gidip bakmayı da unuturuz. Bu, çağımızın hastalığı haline gelmeye başlıyor. Kent yaşamının bir olgusu olmaya başlıyor. O yüzden önlemi şimdiden almaya, çocuklarımızı doğru yönlendirmek zorundayız.
     Bunu metne dökerken kendi ifadesini kendi görecek. Hem tespit yapacak hem de bunu ifade edecek. Bu metinlerden orijinal düşünceler çıkacağına inanıyoruz. Köyümüzün yolu kötü, komşuda amca var, hasta, aç, kimse bakmıyor yazacaklar. Biz yazılanlar sayesinde ilçede neler olduğundan haberdar olacağız. Onlardan alacağımız fikirler ilham doğuracak, bu fikirler belki de bize başka proje üretme fikri verecek.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Zafer Göder
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yürek İşi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER