Yüreğimdeki sarsıntılar yarışması

Yüreğimdeki sarsıntılar yarışması


VAN (A.A) - Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yüreğimdeki sarsıntılar fotoğraf, resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Van Valiliği Sanat Çadırı düzenlenen törene katılan Vali Münir Karaloğlu, doğunun incisi dillere destan güzellikleri olan bir ilde yaşadıklarını belirterek, herkesin bu güzelliklerin farkında olmasını istedi.
     Depremden sonra kentte yaşayanlar olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Karaloğlu, doğaya can ve kan veren baharla rahatladıklarını söyledi. Şehrin tekrar ayağa kalkmaya başladığını dile getiren Karaloğlu, Van geçmişteki günlerine dönmeye başladı. Kentimizin üzerindeki felaket sorunlarını hep beraber üfleyerek, ayağa kalkması için yine vatandaşımızla el birliğiyle çalışıyoruz. Başka illere gönderdiğimiz misafirler geri geldiler ve gelmeye devam ediyor. Onların gelişiyle kentimiz tekrar neşelendi dedi.
     Depremin herkes üzerinde farklı izler bıraktığını anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:
     Yakınlarını kaybedenler ve yaralanıp sakat kalanlar için başka izler bıraktı. Deprem ben de farklı izler bıraktı. Onun için depremi unutmayalım ve unutturmayalım. Çünkü depremi unutur veya unuttursak tarih teşekkür eder. Bu kent 1976 yılında Çaldıran depremini yaşadı. O depremden sonra yapılan kamu ve özel binalar depreme dayanıklı yapılmamış. Onun için depremi bundan sonraki nesillerin geleceği için unutmamamız ve unutturmamamız gerekir.
     Karaloğlu, düzenlenen yarışmada ortaya çıkan bu eserleri yapacakları Deprem Müzesinde sergileyeceklerini kaydetti.
     Karaloğlu, konuşmasının ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.
     Fotoğraf kategorisinde dereceye giren Valilik Basın Halkla İlişkiler Bürosu çalışanı Selahhatin Aktaş ödülünü alırken, Vali Karaloğlu fotoğrafını çekti. Yarışmada dereceye giren Anadolu Ajansı Yurt Muhabiri Özkan Bilgin ödülünü Kültür ve Turizm Müdürü Muzzafer Aktuğdan aldı.
     Ödül törenin ardından dereceye giren resim ve fotoğrafların sergisinin açılışı Karaloğlu tarafından yapıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Yüreğimdeki sarsıntılar yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER