Yüksek Katma Değerli İhracat Artışı toplantısı

Yüksek Katma Değerli İhracat Artışı toplantısı -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: Ülkemizde birçok müteşebbise ihtiyaç var


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiyede birçok müteşebbise ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkanlıoğlu, eski bakanlardan Tınaz Titiz başkanlığında bir otelde düzenlenen Yüksek Katma Değerli İhracat Artışı konulu toplantıda, Titizin, Türkiyede birçok hizmetleri bulunan bir devlet büyüğü olduğunu belirtti.
     Onun, etkin görevlerde bulunduktan sonra sonra bir kenara çekilmeyip ülkenin ihracatını artırmak için çok önemli bir misyon yüklendiğini belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Titizin birçok eseri, televizyon programları var. Bu tür toplantılarda, Nasıl müteşebbis olunur-, Ne yapmak gerekir- sorularına cevap vermektedir. Ülkemizde birçok müteşebbise ihtiyaç var. Herkesin kurtarıcı beklemek yerine elini taşın altına koyup kendisinin bir kurtarıcı olduğuna inanması gerekiyor. Ancak bu bilincin uyandırılması ve ortaya konulması lazım. Geçmişte hep kurtarıcılar olmuş ve şimdi de olması bekleniyor. Herkesin, hayatta kendinin yapabileceği en etkin bir rol alması gerekiyor. Bu millet, bu devlet hepimizin. Her türlü şekilde sahip çıkmamız gerekiyor.
     Titiz de Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 2023 yılı hedefi olan 500 milyon dolar ihracata ulaşabilmesi için illerin ihracata çeşitli katkılar sağlaması gerektiğine dikkati çekti.
     İhracatı 1 milyon doların altında olan iller için program uygulandığını, o illere gidip ortak katılımlı çalışmaların yapıldığını ve bu illere Afyonkarahisarın da eklendiğini anlatan Titiz, bu illerin 2023 yılı genel hedeflerine ulaşmada neler yapılabileceğinin ortak akılla belirleneceği bilgisini verdi.
     Toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen ile iş adamları katıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Yüksek Katma Değerli İhracat Artışı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER