YÖKteki değişim ve dönüşüm paneli

YÖKteki değişim ve dönüşüm paneli -Eğitim-Sen Genel Başkanı Yıldız: Sağlık, eğitim gibi alanlara devlet tarafından yeteri kadar kaynak oluşturulmuyor


SAKARYA (A.A) - Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Sağlık, eğitim gibi alanlara devlet tarafından yeteri kadar kaynak oluşturulmuyor dedi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen YÖKteki değişim ve dönüşüm panelinde konuşan Yıldız, Türkiyede yeni bir düzenin inşa edildiğini savundu.
     Hükümetin yeni YÖK yasasını eleştiren Yıldız, Dünyada uygulanan neoliberal program, ekonomik dönüşüm programı. Bunlar ne diye baktığımızda bir tanesinin halkın elinde var olan bütün kamusal hakların alınması, ticarileştirmesi, paralı hale getirilmesi. Bunu yapmak içinde yeni YÖK yasasında yapılmak istenen gibi iş güvencesinin ortadan kaldırıldığı güvencesiz, esnek çalışma ilişkisinin de oluşturulduğu bir programdır diye konuştu.
     Yıldız, bu programın tek uygulayıcılarının siyasal iktidar olmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:
     İlk yanı çok önemlidir uygulanılan iktisadi program, ama esas meselede bu iktisadi programla ilgili olarak siyasal iktidardan çok önce 24 Ocak 1980den itibaren bulunan bütün siyasal iktidarların almış oldukları kararlar, uygulamaları mevcut siyasal iktidarın atacak olduğu adımların zeminini olgunlaştırılmıştır. Önceki iktidarlarda zaten bu programın zeminini oluşturmuşlardır. Sağlık hakkını ve eğitim hakkını paralı hale gelmesi gibi
     Sağlık, eğitim gibi alanlara devlet tarafından yeteri kadar kaynak oluşturulmuyor diyen Yıldız, bu eksikten dolayı öğrencilerin 60-70 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü savundu.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber YÖKteki değişim ve dönüşüm paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER