Yem fabrikasının geleceği tartışılıyor

Yem fabrikasının geleceği tartışılıyor -Malkara Muhtarlar Derneği Başkanı Çolak: -Köylüye ait yem fabrikasının satılması halinde bölgede hayvancılık dibe vurur


TEKİRDAĞ (A.A) - Malkara ilçesinde 74 köy muhtarı, Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde kurulan yem fabrikasının geleceğini tartıştı.
     Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çolak, yem fabrikasının Malkara köylüsüne ait olduğunu belirterek, satılması durumunda tüm yem dengelerinin bozulacağını ve bölgede hayvancılığın dibe vuracağını öne sürdü.
     Yem fabrikasının satılması durumunda Malkara ve çevre ilçelerinde yem fiyatlarının artması nedeniyle Trakyada hayvancılığın bitme noktasına geleceğini anlatan Çolak, şunları kaydetti:
     Bizim yem fabrikamız yem fiyatlarını aşağıda tutan temel unsurdur. Şimdi Büyükşehir Yasası ile Tekirdağa devrolacak ve satılacak. Biz, fabrikamızın asıl sahipleri olan bizlere yani Malkara köylüsüne devredilmesini istiyoruz.
     Çolak, fabrikalarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade ederek, konuyu önce milletvekillerine, gerekirse Ankaraya giderek bakanlığa kadar taşıyacaklarını kaydetti.
    
     -Bölgede 55 bin küçükbaş hayvan bakılıyor-
    
     Bölgede 55 bin civarında büyükbaş hayvan bakıldığını ve dolayısıyla hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Çolak, yem fabrikasının Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde kurulduğu 1993ten bu yana faaliyet gösterdiğini bildirdi.
     Birlik tarafından işletilen fabrikada hammadde için alım ihalesinin kaymakamlık tarafından yapıldığını ifade eden Çolak, fabrikada günlük 220 ton üretim yapıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yem fabrikasının geleceği tartışılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER