Yaşam Hakkımızı Kurşunlamayın

Yaşam Hakkımızı Kurşunlamayın -2011 yılında bir düğünde bilinçsiz silah kullanımı yüzünden yaşamını yitiren Eyüp Sezenin ailesi, Samsun Valiliği tarafından başlatılan Yaşam Hakkımızı Kurşunlamayın projesinin kamu spotunda ye


SAMSUN (A.A) - Mustafa Çavuş - Fatma Kalay - Samsunun Tekkeköy ilçesinde 10 Temmuz 2011de bir düğünde bilinçsiz silah kullanımı yüzünden yaşamını yitiren Eyüp Sezenin ailesi, Samsun Valiliği tarafından başlatılan Yaşam Hakkımızı Kurşunlamayın projesinin kamu spotunda yer alarak başka canların yanmaması için mücadele ediyor.
     Yanlış silah kullanımını önlemek amacıyla Samsun Valisi Hüseyin Aksoyun talimatıyla Samsun İl Özel İdaresi Ar-Ge birimi tarafından Yaşam Hakkımızı Kurşunlamayın projesi başlatıldı.
     Proje kapsamında hazırlanan 4 afiş 2 Ağustostan itibaren bilboardlarda yer alırken, iki kamu spotu da yerel televizyonlarda yayınlanmaya başladı.
     Kamu spotunda, geçen yıl 10 Temmuzda bir düğünde silahla yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede bir hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybeden Eyüp Sezenin de ailesi yer aldı.
     Sezenin eşi Fatma (30), babası Hüseyin (64) ve annesi Safet Sezen (64) kamu spotunda yaşadıklarını anlatarak, böyle olayların bir daha yaşanmaması için önlem alınmasına yönelik uyarıda bulundu.
    
     -Mücadelemiz, başka canların yanmaması-
    
     Sezenin eşi Fatma Sezen AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle olayların yaşanmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.
     Uyarıda bulunalım, canlar yanmasın. Aileler yıkılmasın diyen Sezen, Silah atımına hala devam ediliyor. Silahlar atılmasın. Toplumda bu görüş yok edilsin diye bir çalışma yapıldı. Dikkat edilmesi lazım. Bizim mücadelemiz başka canların yanmaması şeklinde konuştu.
     Baba Hüseyin Sezen ise, Samsunda özellikle düğün ve bayramlarda hala silah atıldığını ifade etti.
     Silah atılmasına karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan baba Sezen, Ağlamadık günümüz yok, evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. İki torunum babasız kaldı çok zor. Onun için böyle durumlara önlem alınsın, başka canlar yanmasın. Umarız kampanyanın etkisi olur dedi.
     Anne Safet Sezen de, 1.5 yaşındaki Zeynepin ve 5 yaşındaki Yağmurun her gün babalarının mezarını ziyarete götürdüğünü aktardı.
     Başka çocukların da babasız kalmaması için silah atılmasının yasaklanması gerektiğini belirten anne Sezen, şunları kaydetti:
     Cezakanundan bekliyoruz. Haksızlık yapılmasın. Kanundan başka bir şey istemiyoruz. Bizim çok canımız yandı. Silah atılmasın, yasaklansın. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Silah atana kanun ne ceza verirse cezasını çeksin. Her şey dikkatsizlik sonucu oluyor.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Yaşam Hakkımızı Kurşunlamayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER