Urartudan Selçukluya Mavi Yolculuk

Urartudan Selçukluya Mavi Yolculuk -Van Valiliği tarafından hazırlanan Urartudan Selçukluya Mavi Yolculuk projesi ile Vandan Bitlisin Ahlat ilçesine deniz otobüsü ile sefer yapılacak


VAN (A.A) - Van Valiliği tarafından hazırlanan Urartudan Selçukluya Mavi Yolculuk projesi ile Vandan Bitlisin Ahlat ilçesine deniz otobüsü ile sefer yapılacak.
     Proje kapsamında, Ramazan Bayramının ikinci gününden itibaren seferlerine başlayacak olan Erek ve Horhor isimli deniz otobüsleri, iki ay süresince hafta sonları Vandan Ahlata yol alacak.
     Van İskelesinden Çarpanak Adasına düzenlenen gezide basın mensuplarına açıklama yapan Vali Yardımcısı Atay Uslu, kentin deprem sonrası kısa sürede ayağa kalktığını ve turizm potansiyellerini harekete geçirmeye başladığını belirtti.
     Van Gölünün artık deniz olarak adlandırıldığını vurgulayan Uslu, kentin, yeni vizyonunu ortaya koymaya ve turizm potansiyelini yeniden dünyaya, Türkiyeye tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.
     Uslu, Ramazan Bayramından itibaren 2 ay süresince her hafta sonu Urartunun başkentinden Selçuklunun başkentine mavi yolculuğa çıkılacağını bildirerek, Bu deniz otobüsleri ile Vandan Ahlata 1 saat 40 dakikada ulaşacağız. Van iskelesinden sabah yola çıkılarak akşam saatlerinde dönülecek dedi.
     Deniz otobüslerinin 70 yolcu kapasiteli olduğunu anlatan Uslu, gidiş dönüş ücretinin ise kişi başı 20 lira olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Urartudan Selçukluya Mavi Yolculuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER