Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi

Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi -GTO Başkanı Aslan: -Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesinin hem rekabet hem de istihdam açısından çok büyük katkıları olacak -GSO Başkanı Konukoğlu: -


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi başladı.
     İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 2011 yılında açılan Üniversite-Toplum-Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Sanayi Odası (GSO) ile Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (GAOSB) işbirliğinde hazırlanan proje tanıtıldı.
     Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi ile Gaziantepe Ar-Ge, Ur-Ge altyapısıyla yatırımların ve yenilikçiliğin geliştirilmesi, nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması, mevcut üretimin dünya piyasalarında rekabet edebilirliğinin artırılması planlanıyor.
     Proje çerçevesinde ilgili tüm kamu, özel kurum ve kuruluşların temsil edildiği Gaziantep Üniversite Sanayi İşbirliği ve Altyapı Platformu oluşturulacak. Sektörel arama toplantıları, eğitim programları, üniversite ve sanayi ziyaretleri gerçekleştirilecek. Sanayinin ihtiyaçlarına paralel akademik çalışmalar yürütülecek.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, düzenlenen tanıtım toplantısında, bugüne kadar üniversite-sanayi işbirliğinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu işbirliğini belirli bir sisteme oturtarak Türkiyeye örnek bir proje yapmak istediklerini söyledi.
     Artık bilginin ticarileştiği bir sürecin yaşandığına işaret eden Coşkun, Dünyayla yarışmak istiyorsak, akademik güçle sanayi gücünü bir araya getireceğiz. Bunun için somut bir yol haritası çıkarmaya çalışıyoruz. Bu, Türkiyeye model olacak. Başarıyı birlikte yakalayacağız diye konuştu.
    
     -Türkiyede örnek olacağız
    
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da Gaziantepin yurt içinde ve yurt dışında rekabet ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:
     Üniversite, rehber ve bilgidir. Rehberimizle, rekabet konusunda daha çok mesafe alabilir, daha kaliteli ürünler üretebiliriz. Bunun şehre geri dönüşü olacaktır. Bilgi, yeni istihdam alanları yaratmada yeni yatırımlarda kullanılmaya başlandığı zaman büyük bir altyapı oluşturulabilir. Mesela otomotiv, elektronik, beyaz eşya, medikal sektörü Gaziantepin süratle mesafe alması gereken sektörlerdir. Bunlar da bilgi ve teknoloji ister. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesinin hem rekabet hem de istihdam açısından çok büyük katkıları olacak.
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise Gaziantep olarak birçok konuda ilklere imza attıklarını ifade etti.
     Gaziantepte üniversite-sanayi, üniversite-ticaret konusunda çalışmalar yapıldığını ama bu projenin çok farklı olduğunu dile getiren Konukoğlu, Bu çalışmanın sonucunda Türkiyede Gaziantepin farklılığının ne olduğu bir daha ispatlanacak. Bu, Gaziantepin önümüzdeki 5-10 yıllık projesini için çok önemli. Gaziantepte sektörlerin hangisini ele alırsanız alın Türkiyede liderliğe oynayan bir çalışmanın içerisinde diye konuştu.
     GAOSB Başkanı Cahit Nakıboğlu da konuşmasında, yıllardır üniversite-sanayi işbirliğinin konuşulduğunu hatırlatarak, İşbirliğimiz var ama tam istediğimiz noktaya ulaşamamıştı. Ama bu projeyle inşallah Türkiyede bir ilk, örnek olacağız dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER