Umut yıldızı ile geleceğe yürüyorlar

Umut yıldızı ile geleceğe yürüyorlar -Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda, TESK, MEKSA ve İŞKUR Genel Müdürlüğünce imzalanan protokol kapsamında uygulanan Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim Projesinin se


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ve İŞKUR Genel Müdürlüğünce imzalanan protokol kapsamında uygulamaya konulan Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim Projesinin sertifika töreni düzenlendi.
     Vali Mustafa Toprak, Cahit Sıtkı Tarancı ve Sanat Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde, proje ile güzellikleri yaşatanlara teşekkür ederek, TESKin desteğiyle hayata geçirilen projede çocukların geleceklerinin güzel olmasına katkı sunulduğunu söyledi.
     Umudun yıldızlarının geleceğin yıldızları olduğunu ifade eden Toprak, şöyle konuştu:
     Yeterki insanlarımıza değer verelim. Kursların yanı sıra gençler boş zamanlarında güzel etkinliklerde yer aldı. İçimizde insan sevgisi taşıyorsak, birbirimize saygı duyuyorsak bu güzellikleri desteklemek lazım. Fırsat eşitliği sağlanırsa, umudunu yitirmişlere umut oluyorsak, güven verebiliyorsak dezavantajlı gruplar kalmaz.
     TESK Genel Başkanı Bedevi Palandöken de Diyarbakırlı çocukların bu kurslarda ekonomik ihtiyaçlarını karşılaması ve ailesine katkı sağlamasının çok önemli olduğunu belirterek, gençlerin pırıl pırıl olduğunu bildirdi.
     Kursiyerlerin yüzde 33ünün istihdam edildiğini kaydeden Palandöken, bütün kursiyerlerin istihdam edilmesini umut ettiklerini aktardı.
     Gençlerin geleceğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, Sizin gelişmeniz diğer illere de örnek olacaktır. Azimli olmanız lazım. Siz her şeye layıksınız. Sizi seviyoruz dedi.
    
     -Bakan Eker ve Vali Toprak klipte yer aldı-
    
     Törende, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlamın da yer aldığı klip gösterildi. Halk oyunları, kick boks ve rap gösterisinin ardından, gitar ve bağlama koroları Türkçe, Kürtçe, Fransızca ve Boşnakça şarkıları seslendirdi.
     Daha sonra Toprak ve Palandöken, kurslarda başarılı olan kadın ve gençlere sertifikalarını verdi.
     Proje kapsamında 950 kadın ve gence eğitim verildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Umut yıldızı ile geleceğe yürüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER