UMEM Beceri 10 projesi

UMEM Beceri 10 projesi


BİTLİS (A.A) - UMEM Beceri 10 projesi ile Bitliste sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirileceği bildirildi.
     Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin işbirliğiyle 81 ilde uygulanacağını söyledi.
     Proje kapsamında, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 2 bin 500e yakın kurs açıldığını ve bu kurslardan mezun olan kursiyerlerin çoğunun projeye katılan firmalarca istihdam edildiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:
     2011 yılında sadece sanayi, alanında açılan UMEM Beceri 10 projesi kursları, işgücü piyasasının ihtiyacına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda, hem işveren hem de işsizler için tercih sebebi oldu. Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerinde de genişletilmesine karar verildi. Bu doğrultuda hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabilecek. Bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilecek.
     1 Nisandan itibaren kurslara katılanların teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 lira aldığını ve kurs boyunca iş kazası, meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası yaptırıldığını belirten Aslan, bu kapsamda kurs talep eden işverenlerin Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına veya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat edebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Yunus Okur
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber UMEM Beceri 10 projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER