UMEM Beceri 10 projesi

UMEM Beceri 10 projesi -Proje kapsamında sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirilecek


ŞANLIURFA (A.A) - Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 projesi kapsamında sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirilecek.
     ŞUTSOdan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin işbirliğinde başlatılan projenin Şanlıurfa etabı hayata geçirildi.
     ŞUTSO tarafından yürütülen proje kapsamında, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 40a yakın kurs açıldı. Bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerler projeye katkı sunan firmalarda istihdam edilecek.
     Sanayi alanında uygulanan proje, imzalanan protokol tarım ve hizmet sektörlerini de içine alacak şekilde genişletildi. Tarım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların da iş gücü ihtiyaçlarına yönelik kurslar açılacak, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerler tarım ve hizmet sektörlerinde istihdam edilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İletmiş, projeye tarım ve hizmet sektörünün de dahil edilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber UMEM Beceri 10 projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER