Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları -AAnın basın sponsorluğunda bu yıl 6ncısı yapılan etkinlikler kapsamında kente davet edilen yerli ve yabancı konuklar, ilk kez tanıştıkları gönüllü ailelerin evlerinde ikram edilen yörese


ŞANLIURFA (A.A) - Anadolu Ajansının (AA) basın sponsorluğunda bu yıl 6ncısı yapılan Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında kente davet edilen yerli ve yabancı konuklar, ilk kez tanıştıkları gönüllü ailelerin evlerinde akşam yemeğinde sunulan yöresel lezzetleri tadıp, Hz. İbrahimin geleneğini yaşadı.
     Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen ve dün başlayan etkinlikler, Halil İbrahim Sofraları programıyla sona erdi. Şanlıurfa İli Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfının (ŞURKAV) organize ettiği programda yaklaşık 100 aile, akşam yemeğinde katılımcılarla aynı sofrayı paylaştı. Yöresel lezzetlerin sunulduğu akşam yemeğinde konuklar ile ev sahipleri arasında kardeşlik bağlarının da gelişmesi sağlandı.
     Bu kapsamda işadamı Abdulkadir Göncü de Hamidiye Mahallesindeki evinde önceden tanımadığı konuklarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Zaman zaman samimi sohbetlerin yapıldığı yemekte yeni dostluklar kuruldu.
     Konuklar arasında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa ziyaret ettiği kentte gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarihi henüz belli olmayan bir geleneğin tüm canlılığıyla sürdürüldüğünü gözlemlediğini söyledi.
    
     -Geleneğin devam ettirilmesi önemli-
    
     Konuklardan Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Alparslan Açıkgenç de Şanlıurfanın tarih boyunca bazı değerlerini koruyabildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Halil İbrahim Sofrası geleneğin devam ettirilmesi çok önemli bir olgu. Yeni neslin bu gelenekleri görebilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir geleneğin sürdürülebilmesi için kimliğini koruması lazım. Çok hızlı değişen bir gelenek, kendi kimliğini koruyamaz, başkalaşır ve değişir. Bu açıdan Şanlıurfanın bu geleneği sürdürmesi ayrı bir önem taşıyor.
     Ev sahibi Abdülkadir Göncü ise Hz. İbrahim Peygamberin misafirperverlik geleneğini devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek, şehrin tarihi ve manevi değerlerinin daha iyi tanıtabilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.
     Eşi Bahar Göncü de misafirlerini gönülden ağırladığını belirterek, yemeklerine sevgisini ve samimiyetini katmaya çalıştığını dile getirdi.
     Göncü ailesi, ilk kez tanışa fırsatı buldukları konuklarını yemeğin ardından uğurlayıp, tekrar görüşebilme temennisinde bulundu.
     AAnın basın sponsorluğunda dün başlayan Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları söz konusu etkinlikle sona erdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER