Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk

Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu


KOCAELİ (A.A) - Darıcada bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
     İstasyon Caddesinde başlayıp Darıca Kent Meydanında son bulan toplam 21 kilometrelik parkurda, erkeklerde Kenyalı atlet Kiptoo Mark Kosgey 1 saat 3 dakika 34 saniye ile birinci gelirken, bayanlarda ise Etiyopyalı Mulu Seboka Seyfu 1 saat 14 dakika ile birincilik ipini göğüslemeyi başardı
     Halk Koşusunda ise birinciliği Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından Adem Karagöz elde etti.
     Darıca Belediyesi Hizmet Binası önünden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacakın verdiği startla başlayan yarışlara 14 farklı ülkeden 40ı yabancı olmak üzere, toplamda 950 profesyonel atlet katıldı.
     Maraton yarışlarından sonra yapılan 3 kilometrelik halk koşusunda ise kayıt yaptıran yaklaşık üç bin kişi koştu.
     Karabacak burada yaptığı açıklamada, kendisinin de atletizm sporuyla profesyonel anlamda ilgilendiğini belirterek, müsabakalara gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.
     Gelecek yıllarda, organizasyonu daha geniş bir katılımla, en iyi şekilde sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Karabacak, Tesislerle birlikte Darıcayı atletizm alanında marka yapmak istiyoruz. Katılanlara teşekkür ediyorum dedi.
     Ödül töreni sonrası Darıca Sevgi Parkında Makarna Partisi düzenlendi.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER