Ulusal Türk Edebiyatında Sakarya Sempozyumu

Ulusal Türk Edebiyatında Sakarya Sempozyumu


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Ulusal Türk Edebiyatında Sakarya Sempozyumu başladı.
     SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyumunun açılışında konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakaryanın coğrafi olarak özel bir bölge olmanın yanında çok kültürlü bir şehir olduğunu söyledi.
     Şehrin edebiyat alanında katkı sağlamasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Büyük, Bu şehrin mutlaka edebiyat alanında da hem kendisi hem geliştirdiği insanlar itibarıyla katkı sağlaması kaçınılmaz. Bunların yeni nesillere aktarılması önemli bir faaliyet. Bu vesileyle üniversitemizin çok önemli çalışmaları yanında çok ciddi bir kitlenin mutlaka Sakaryayı gündemine alarak bu şehri tanıma adına katkı sağlamasını bekliyoruz diye konuştu.
     SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel ise SAÜnün genç ve dinamik bir üniversite olduğunu belirterek, Üniversitemizde 20 gündür bu konferans salonu dolup taşıyor. Bu çalışmaları üniversite yönetimi olarak hep destekliyoruz ve her zaman bu çalışmaların devam etmesini arzu ediyoruz şeklinde konuştu.
     Sempozyumun onur konuğu edebiyatçı Necati Mert edebi kültürün edebi dille ifade edildiğini anlatarak, Bir şeyi başka bir şey üzerinden aktarır. Edebi kültürdeki edebi sözcüğünün bir diğer işareti de ahlakıdır. Edebiyat, edepten ayrı düşünülemez. Fakat ahlak İslamiyetle sınırlı değildir. Ahlak dinle de sınırlı değildir diye belirtti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ulusal Türk Edebiyatında Sakarya Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER