Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi -Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi Rahvalı: -Bireysel emeklilik sigortası projesi ekonomimiz açısından çok önemli. Projeyi Avrupada yaşayan 3 milyon Türk vatandaşına anlatarak, burada biriktirdikle


BURSA (A.A) - Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı, Bireysel emeklilik sigortası projesi ekonomimiz açısından çok önemli. Projeyi Avrupada yaşayan 3 milyon Türk vatandaşına anlatarak, burada biriktirdikleri tasarrufları Türkiyeye aktarmaya çalışacağız dedi.
     Rahvalı, Anadolu Ajansının ana yayın sponsoru olduğu Uludağ Ekonomi Zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, konuşmacıların profilini incelediklerinde, herkesin göğüsünü kabartacak, Türkiyenin dünya ölçeğinde başarılı isimlerini bir arada gördüklerini söyledi.
     Katılımcıların Türkiyenin petrolü kadar değerli olduğuna işaret eden Rahvalı, Türkiye cazibe merkezi durumunda. Büyük hedefleri olan Türkiyenin, 2023 hedeflerine daha kısa sürede ulaşacağı inancındayım. Devletin ve iş dünyasının bu hedefe kilitlenmesinin arkasında, insanımızın yapısının ana temel unsur olduğunu düşünüyorum diye konuştu.
     Rahvalı, bankaların kredi vermede iştahlı davrandıklarını belirterek, Hatta yüzde 15 sınırlaması olmasa belki de yüzde 30lara gelecek. Eleştiri olarak söylemiyorum bunu. Bu, Türk müteşebbislerinin yatırım, tüketicilerinin de tüketim iştahının göstergesi. Türkiye 2023 hedeflerine önemli projelerle ilerliyor. İstanbula 3. havaalanı, Kanal İstanbul, İstanbul-İzmir otoyolu, İstanbul Finans Merkezi projeleri bunlardan önde gelenleri ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin dünyanın en iyi 10 ekonomi arasında yer alması hedefinin plansız olmayacağını dile getiren Rahvalı, şunları kaydetti:
     İstanbula kurulacak finans merkezinin uzun vadede global bir finans merkezi olacağına inancımız arttı. Bireysel emeklilik sigortası projesi ekonomimiz açısından çok önemli. Ülke açısından çok önemli bu. Tasarrufa ihtiyacımız var. Bu milli bir konu. Projeyi Avrupada yaşayan 3 milyon Türk vatandaşına anlatarak, burada biriktirdikleri tasarrufları Türkiyeye aktarmaya çalışacağız. Şirket olarak yabancılara gayri menkul satışından Türkiyeye 400 milyon dolarlık kaynak soktuk. Son olarak tek kişiyle 140 milyon dolarlık satış anlaşması yaptık. Gelecek hafta para aktarımı yapılacak.
    
     -Gerçek başarı, katılımcılarla aramızda oluşan güvendir-
    
     Capital ve Ekonomist dergilerinin yayın direktörü Rauf Ateş, zirveyi bundan sonra globalleşen bir çerçevede yapmak istediklerini bildirdi.
     Yabancı katılımcılarla zirvenin daha iyi noktalara geleceğine inandığını belirten Ateş, Bu zirvenin, kendimizin konuştuğu bir yer değil, bütün ekonomi dünyasının geleceğinin tartışıldığı büyük bir etkinliğe dönüşmesini istiyoruz. Çok değerli katılımcılar var. Gerçek başarı, katılımcılarla aramızda oluşan güvendir. Umarım yeni fikirlerle buradan ayrılırız diye konuştu.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Uludağda tarihi bir gün yaşandığını, ulusal ve uluslararası düzeyde katılımcılarla daha güçlü bir zirve yapıldığına işaret etti. Etkinliğin, Uludağın ve Bursanın tanıtıma katkı yaptığını anlatan Harput, Zirvede, ülkemiz ve dünyanın önemli konuları konuşulacak. Türkiyenin her yerde söz sahibi olması ekonomik gücüyle alakalıdır. Genç nüfus bizim için önemli. Bunu değerlendirmek bizi hedefimize ulaştıracaktır. Hedeflere ulaşma yolunda, siyasi ve ekonomik istikrarla ilerliyoruz. Türkiyenin en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alması halkımıza güven vermektedir dedi.
     Açılışta, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da konuşma yaptı.
     Daha sonra, Vali Harput konuşmacılara teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağ Ekonomi Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER