Ülke Senin Keşfet projesi

Ülke Senin Keşfet projesi -Proje kapsamında Diyarbakırdan İstanbula gelen 49 öğrenci, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile öğle yemeğinde bir araya geldi


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Ülke Senin Keşfet projesi kapsamında Diyarbakırdan İstanbula gelen 49 öğrenci ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
     Nuruosmaniyede bir restoranda düzenlenen yemekte konuşan Mutlu, Diyarbakırın çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. Kendisinin de Diyarbakırda bir süre görev yaptığını hatırlatan Mutlu, Diyarbakır sahabeler şehri. Siz de sahabe çocukları ve torunlarısınız. İnşallah bu şehirde güzel hatıralarınız olacak. Hepinize hoş geldiniz diyorum dedi.
     Mutlu, İstanbulun altının da üstünün de cennet olduğunu belirterek, Bu şehri bir günlüğüne gezeceksiniz ama bu son gelişiniz olmasın şeklinde konuştu.
     Çocukların proje kapsamında Çanakkaleyi de gezdiklerini hatırlatan ve Çanakkalenin çok güzel bir şehir olduğunu kaydeden Mutlu, çocuklara derslerine çok iyi çalışarak İstanbulda ya da Çanakkalede bir üniversitede okumaları öğüdünde bulundu.
     Mutlu, Sizin birinci ödeviniz okul. İyi bir öğrenci, derslerinde başarılı bir öğrenci, geleceğe kendini iyi hazırlayan insanlar olarak inşallah üniversite hayatına hazırlık yapacaksınız. Ümit ediyorum hepiniz pırıl pırıl gençler olarak güzel okullarda okuyarak, hem Diyarbakıra, hem ailenize hem de ülkenize hayırlı insanlar olarak hizmet edeceksiniz dedi.
     Sevgi deyince sözün dolaşıp geleceği yerin Diyarbakır olduğunu dile getiren Mutlu, Sizler çok özel bir şehrin çocuklarısınız. Diyarbakır bizim sevgi şehirlerimizden bir tanesi. Sevgi kelimesinin en çok yakıştığı şehirlerden bir tanesi Diyarbakır. Diyarbakırın duygu sembolü sevgidir diye konuştu.
     Vali Mutlu, konuşmasının ardından çocuklara kendisinin yazdığı Diyarbakır adlı şiirini de okudu. Yemekte çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektiren Mutlu, bir süre sohbet etti.
     (FLZ-NER-KAF)
<< Önceki Haber Ülke Senin Keşfet projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER