Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı

Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Eğitimi Projesi -İlk etapta 10 köyde başlatılacak proje kapsamında köy sakinlerine ilkyardım eğitimi verilecek


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) desteğiyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Eğitimi projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     İl Müdürlüğüdeki toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve muhtarlar ile sağlık çalışanları katıldı.
     Vali Yardımcısı Kurdoğlu, yaptığı konuşmada, 112 acil çağrı merkezlerinin önemli olduğunu bildirdi. Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Eğitimi ile uzak noktalarda yaşayan vatandaşlara anında ilk yardım müdahalesi yapılacağını kaydeden Kurdoğlu, Kurumlarda çalışanlarımız mutlaka ilkyardım eğitimi almalı. Proje ile uzak noktalarda yaşayan vatandaşlarımızın yardımlarına birilerinin çabuk koşabilmesi hedeflenmiş. Tam bir kurumlar arası diyalog ve işbirliği örneği dedi.
     İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ise projeyle ulaşımı zor yerleşim birimlerinde gönüllü ilkyardımcı yetiştirmenin amaçlandığını bildirdi. Ulaşımın zor olduğu yerlerde vakaya anında ve doğru müdahale edilerek sağlık ekiplerine anlaşılabilir bilgi verebilmenin önemli olduğunu vurgulayan Bilgin, Bu konuda bulunduğumuz nokta oldukça iyi olmasına karşın vakaya ulaşmakta karşılaştığımız zorluklar ve daha öncesinde yapılmış olan yanlış müdahaleler, vicdanımızı yaralıyor. Basit bir olay sonrasında yaşam desteği verilmediği için ölümle karşı karşıya kalan vakalar söz konusu. Bu proje bu tür sorunlara son vermeyi amaçlıyor diye konuştu.
     Projenin ilk etapta 10 köyde gerçekleşeceğini ve köydeki vatandaşlara ilkyardım eğitimin verileceğini ifade eden Bilgin, bu şekilde eğitim alan vatandaşlar tarafından hastaya ilk müdahalenin yapılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER