Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları

Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları -Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: -Özürlü hizmetlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında yeniden yapılandırılmasıyla daha kapsamlı, daha çağdaş


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, özürlü hizmetlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında yeniden yapılandırılmasıyla, engelli vatandaşların toplumda daha rahat yaşayabilmeleri ve daha kaliteli yaşam sürdürebilmelerini amaçladıklarını söyledi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantılarının final programı, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
     Asan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde tüm sorumlu kurum ve kuruluşların Temmuz 2012ye kadar özürlülerin önündeki engelleri kaldırmaları ve sonrasında da kaliteli hizmet verebilmeleri için kamu kurumlarının görev ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek amacıyla toplantının düzenlendiğini söyledi.
     Toplumun önemli kesimini oluşturan engelli vatandaşlar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ilkesel tutumu doğrultusunda birçok ilk ve öncü yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Asan, bugün özürlülere başta eğitim ve sağlık olmak üzere her alanda her türlü imkanların sunulmaya çalışıldığını ifade etti. Asan, şöyle konuştu:
     Özürlü hizmetlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında yeniden yapılandırılmasıyla daha kapsamlı, daha çağdaş çözümleri ortaya koyan çalışmalarla amacımız engelli vatandaşlarımızın toplumda rahat yaşayabilmeleri, eşit katılım sağlayabilmeleri, daha kaliteli yaşam sürdürülebilmeleridir. 2005 yılında Özürlüler Kanununu kabul ettik, ama yaptığımız çalışmaların çoğu özürlünün bakımıyla ilgili, oralarda çok büyük başarılar gösterdik. Ama ulaşılabilirlikle ilgili konulara geldiğimizde maalesef o alanda bizim karnemiz biraz zayıf. 1 yıl daha süreyi uzattık. Süre uzatma demek, işini doğru yapmayanları mükafatlandırıcı bir yaklaşım değildir. Biz 1 yıl uzatmayla bundan sonra ceza yaptırımları da koyacağız.
    
     -Ulaşılabilirlik hizmetlerine temel bir insan hakkı olarak bakmalılar-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi de konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin kendilerinin önüne bu yıl istihdam ve erişebilirlik önceliklerini koyduğunu, iki alanla ilgili köklü değişiklikler yapma yolunda olduklarını kaydetti.
     Çiftçi, Ama ulaşılabilirliği tamamlayamazsak, ne istihdamda ne eğitimde ne de sosyal hayatta birlikte olamayacağız. Birlikte olmadığımız durumda da o güzellikleri, o farklılıkları paylaşamadığımız için her zaman hayatımızda bir öteki olacak. Bunların olmasını arzu etmiyoruz diye konuştu.
     Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ise 5378 Sayılı Özürlüler Yasası ile getirilen sorumluluğun hizmet alanları itibariyle en çok belediyeleri ilgilendirdiğini belirterek, şöyle dedi:
     Belediyelerimiz ve diğer kurum yöneticilerimiz, engellilerin ulaşılabilirlik hizmetlerine yasal bir sorumluluk olarak değil temel bir insan hakkı olarak bakmalıdırlar. Meseleye bu yönüyle baktığımızda sürenin 7 yıl verilmiş olması, sürenin bugün dolması ve bugün itibariyle 1 yıl daha uzatılmasının hiçbir önemi yoktur. Önemli olan gelecek vizyonumuzu oluştururken bu düşünceyi her alandaki eylemlerimizin merkezine oturtabilmektir.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de engellilere yönelik yaptıkları hizmetlerden bahsetti.
     Güzelbey, Bu şehirde yaşayan insanların hepsi bizim için birinci sınıf vatandaşımızdır. Belediyeler olarak bu insanların hayatını kolaylaştırmak zorundayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER