Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı


KIRIKKALE (A.A) - İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüşeş, Türkiyede görülme sıklığı giderek artan obeziteyle mücadele edebilmek için pek çok kurum ve kuruluş ile işbirliği yapılarak, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı hazırlandığını bildirdi.
     Dr. Feramiş Ender Güngüşeş, yaptığı yazılı açıklamada, programın amacının, Türkiyede görülme sıklığı giderek artan ve kronik hastalıklara zemin hazırlayarak bireylerin sağlığını olumsuz etkileyen obezite ile etkin şekilde mücadele etmek, halkı yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirmek, düzenli fiziksel aktivite yapma alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek ve böylece obezitenin zemin hazırladığı kalp damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas iskelet sistemi hastalıkları vb. hastalıkların görülme sıklığını azaltmak olduğunu kaydetti.
     Kırıkkalede, program kapsamında, toplumda obezite oranını düşürmede, fiziksel aktiviteyi artırmanın ne kadar önemli olduğunu gösterebilmek için, Sağlığınız İçin Bizimle Bir Adım Atın projesinin oluşturulduğunu ifade eden Dr. Feramiş Ender Güngüşeş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bu Projede Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kırıkkale merkezde bulunan Aile Sağlığı Merkezleri ile işbirliği yapılmıştır. Proje 4er aylık dönemler halinde, haftanın 3 günü Aile Sağlığı Merkezlerinde kayıtlı bulunan obez gönüllü kişilerden oluşan gruplara spor antrenörleri eşliğinde spor yaptırılacak, Diyetisyen kontrolünde zayıflama diyetleri uygulatılacak ve düzenli aralıklarla kilo takibi yapılacaktır. Bu şekilde fiziksel aktiviteyi artırmanın zayıflama üzerindeki etkisi kanıtlanarak, topluma fiziksel aktivite yapma alışkanlığını kazandırmak amaçlanmaktadır.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER