Türkiyenin ilk 1000 ihracatçı firması

Türkiyenin ilk 1000 ihracatçı firması -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -TİM tarafından açıklanan ilk bin ihracatçı firmanın illere göre dağılımında Gaziantepin 3. sıraya yükselmesi gurur verici -Gaziantepin 2023 ihracat


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Türkiyenin ilk 1000 ihracatçı firması araştırmasının illere göre dağılımında, Gaziantepin 3. sıraya yükselmesinin gurur verici olduğunu belirtti.
     Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, TİMin araştırmasında 63 firmayla Gaziantepin, İstanbul ve İzmirin ardından üçüncü sırada yer aldığını bildirdi.
     Gaziantepin her şeye rağmen böyle bir başarı göstermesinin gurur verici olduğunu ve bunun 2023 ihracat hedefine Gaziantepi bir adım daha yaklaştırdığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     TİM tarafından açıklanan ilk bin ihracatçı firmanın illere göre dağılımında Gaziantepin 3. sıraya yükselmesi gurur verici. Ortadoğuda yaşanan değişim rüzgarlarının ve avro bölgesinde yaşanan ekonomik krizin oluşturduğu küresel ekonomik sıkıntılardan dolayı zor bir yıl olan 2011 yılında Gaziantepin en büyük ihracatçılar listesindeki firma sayısını artırarak girmesi önemli bir başarı.
     Gaziantep 2010 yılında 53 olan firma sayısına 2011 yılında 10 firma eklemiş ve 63e yükseltmiştir. Demek ki Gaziantepli firmalar, yaşanan tüm olumsuz koşullara karşın ihracat konusunda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Bu sorumluluk bilinci ve artan ihracat rakamlarımız da bize gösteriyor ki, Gaziantepin 2023 ihracat hedefi olan 30 milyar dolara ulaşmak bir hayal değil. Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz ve her geçen gün bu hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz.
     Gaziantepte 2011 yılı verilerine göre toplam bin 142 ihracatçı firma bulunduğunu, kentin büyükler arasına 63 firmasının yer aldığını hatırlatan GTO Başkanı Aslan, Gaziantepin 179 ülkeye ihracat yaptığını ve Türkiyenin toplam ihracatında yaklaşık yüzde 4 paya sahip olduğunu belirtti.
     Aslan, Dış ticaret dengesi sürekli pozitif olan bir kent inanıyorum ki, gelecek dönemlerde bu listede daha fazla firma ile yer alacaktır dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk 1000 ihracatçı firması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER