Türkiyenin En Temiz Köyü yarışması

Türkiyenin En Temiz Köyü yarışması -Yarışmada dereceye giren köy muhtarlarına ödülleri verildi


ARTVİN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ülke genelinde düzenlenen Türkiyenin En Temiz Köyü yarışmasında Artvinde dereceye giren 2 köyün muhtarı, teşekkür belgesi ve masa üstü bilgisayar ile ödüllendirildi.
     Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek, Türkiyenin En Temiz Köyü yarışmasında Artvin birincisi seçilen Merkez Ortaköy Köyü Muhtarı Kutsal Dalkılıç ile ikinci olan Murgul Kabaca Köyü Muhtarı Erol Pestil ile birlikte Vali Yardımcısı Yılmaz Kurtu ziyaret etti.
     Dünyanın karşı karşıya olduğu çevresel sorunların çözümünde toplumun tüm kesimlerine düşen önemli görevler olduğunu belirten Bebek, çevresel kaynakların korunması, kirliliğin önlenmesi ve çocuklara daha temiz bir dünya bırakmak için tüm vatandaşların çevreyi koruma bilincinin artırılması gerektiğini söyledi.
     Bebek, Artvindeki köy muhtarlıkları ile belediyelerin, insanların yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi konularında da çok önemli görevleri yürüttüklerini kaydetti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, dereceye giren köy muhtarlarına çevre bilinci konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.
     Kurt, daha sonra Ortaköy Köyü Muhtarı Dalkılıç ve Kabaca Köyü Muhtarı Erol Pestile, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından gönderilen teşekkür belgeleri ile masa üstü bilgisayar verdi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Türkiyenin En Temiz Köyü yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER