Türkçenin Doğru ve Etkin Kullanımı semineri

Türkçenin Doğru ve Etkin Kullanımı semineri


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü tarafından Türk Dil Bayramının 80inci yılı dolayısıyla Türkçenin Doğru ve Etkin Kullanımı semineri düzenlendi.
     KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Prof. Dr. Recep Toparlı, Türkçenin 5 bin yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, Türkçenin gücünü, tarihi geçmişinden ve dünyada en çok kullanılan 5 dil arasında olmasından aldığını söyledi.
     Toparlı, son dönemlerde Türkçeyi karalama kampanyası yapıldığını iddia ederek, Her dil kendine özgüdür, başka dillerle karşılaştırılmamalı. Dilimize Arapça ve Farsçadan girmiş her kelimenin anlamı, şekli, kullanımı yönünden değişmiş ve artık Türkçeleşmiştir dedi.
     Yabancı kelimelerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Toparlı, Türkçesi varken yabancı kelimelerden uzak duralım. Dilimize güvenelim, ona sahip çıkalım. Şunu da belirtmek isterim, binlerce Türkçe söz yabancı dillerde yer almaktadır. Türkçe, dillerin en zenginlerindendir diye konuştu.
     Toparlı, kelime dağarcığını geliştirmek için de bol bol kitap okunması gerektiğini ifade etti.
     Seminere, KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münevver Tekcan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkçenin Doğru ve Etkin Kullanımı semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER