Türk Yerel Medyası AB Yolunda seminerleri

Türk Yerel Medyası AB Yolunda seminerleri -AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasdemir: -Türkiye, demokrasi ve ekonomisi ile genç ve dinamik nüfusuyla coğrafi konumuyla kültürel zenginlikleriyle bugün, 2013e yorgun olarak giren A


ISPARTA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, Türkiye, demokrasi ve ekonomisi ile genç ve dinamik nüfusuyla coğrafi konumuyla kültürel zenginlikleriyle bugün, 2013e yorgun olarak giren ABnin ilacı olmaya adaydır dedi.
     Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın himayesinde, AB Bakanlığı tarafından yürütülen, Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesinin üçüncü bölgesel toplantısı, Barida Otelde yapıldı. Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, bakanlık olarak AB süreci yerelde başlar sloganı ile AB heyecanını 81 ilde canlı tutmak için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi kapsamında 250 medya mensubuna ulaştıklarını anlatan Hasdemir, yerel medya mensuplarının mevcut iletişim ağlarını genişleterek, Türkiyenin AB yolundaki sürecini yakından takip etmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Türkiyenin AB sürecinin arzulandığı şekilde gitmediğini belirten Hasdemir, Müzakere sürecimiz AB üyesi devletlerin iç siyasi mülahazalarıyla sekteye uğratılıyor. Ancak bu olumsuzluklara rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yolda o kadar kararlıyız ki bakanlık ilgili kurumlarımızın görüş ve katkılarını da alarak ilk kez Türkiyenin kendi ilerleme raporunu hazırladı dedi.
     Bu raporun, Türkiyenin kararlığını ortaya koyduğunu vurgulayan Hasdemir, şunları kaydetti:
     Son 10 yılda AB müktesebatına uyum içeren yaklaşık 2 bin mevzuat hayata geçirdik ve Türkiye, AB standartlarına her geçen gün biraz daha yaklaştı. Biz reform sürecini kararlılıkla devam ettirdikçe Türkiye daha da güçlenmiştir, güçlenmeye devam edecektir. Türkiye değişiyor, AB değişiyor ve bu değişen koşullar, yeni Avrupanın Türkiyesiz olmayacağına işaret ediyor. Türkiye, demokrasi ve ekonomisi ile genç ve dinamik nüfusuyla coğrafi konumuyla kültürel zenginlikleriyle bugün, 2013e yorgun olarak giren ABnin ilacı olmaya adaydır.
     İngiltere Büyükelçiliği Siyasi İşler Uzmanı Lousie Taylor ise İngilterenin Türkiyenin Avrupadaki en önemli destekçisi ve savunucusu olduğunu söyledi. Türkiye ve ABnin birbirlerine bağımlı olduklarına inandıklarını dile getiren Taylor, şöyle konuştu:
     Türkiyenin AB üyeliği, ekonomik bütünlüğü daha da derinleştirecek ve ABnin ekonomik ayak izlerini artıracaktır. Bizlere, Ortadoğuda ve ötesinde, stratejik konularda daha yakın çalışma imkanı verecektir. Bu da Türkiyenin ABdeki, bölgesindeki etkisini büyük ölçüde artıracaktır. Bu aynı zamanda Türk vatandaşlarının fayda sağlayacağı bir biçimde, Türkiyede yönetişim ve hesap verilebilirliği daha da iyileştirecektir.
     Yarın da sürecek seminerde, AB Bakanlığı temsilcilerince konferanslar verilecek.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Türk Yerel Medyası AB Yolunda seminerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER