Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi -Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesinin dördüncü bölgesel bilgilendirme semineri Karabük


KARABÜK (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesinin dördüncü bölgesel bilgilendirme semineri Karabükte yapılacak.
     AA muhabirinin Avrupa Birliği Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek seminere, Karabük, Amasya, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Kastamonu, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerindeki gazete, televizyon, dergi, haber ajansı, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensupları katılacak.
     Seminere katılmak isteyen basın mensuplarının 22 Şubat tarihine kadar internet üzerinden başvurması gerekiyor. Seminerle ilgili bütün bilgilere www.turkyerelmedyasiabyolunda.org adresinden ulaşılabiliyor.
     Proje kapsamında daha önce gerçekleştirilen seminerlere katılanların başvuruları, sınırlı kontenjan ve seminerlere katılma fırsatı bulamayan medya mensuplarına öncelik verilmesi amacıyla değerlendirmeye alınmıyor.
     Proje ile Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi ile yerel medyanın, Türkiyenin Avrupa Birliğine katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor. Bu kapsamda, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan Avrupa Birliği Rehberleri katılımcılara dağıtılıyor.
     Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında Avrupa Birliği sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuluyor.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER