Türk Kızılayının üstüne güneş batmıyor

Türk Kızılayının üstüne güneş batmıyor -Türk Kızılayı Genel Sekreteri Komit: -Önceliğimiz Suriye halkına sınır ötesinde yerleşim alanları kurdurup, sınırdan yardım tedariki yapmaktır -Myanmar Kızılhaçıyla mutabakat imzalaya


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan - Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, önceliklerinin Suriye halkına sınır ötesinde yerleşim alanları kurdurup, sınırdan yardım tedariki yapmak olduğunu söyledi.
     Komit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının Suriye halkını rahat ettirmek için elinden gelen her şeyi yaptığını bildirdi.
     Türkiyede yaklaşık 150 bin Suriye vatandaşının olduğuna dikkati çeken Komit, Bunların ihtiyacını elimizden geldiği kadar Türk halkının misafirperverliği çerçevesinde yemeklerinden hijyen maddelerine, kadınların ve çocukların ihtiyaçlarına kadar ne varsa hepsini karşılıyoruz dedi.
     Komit, Suriyeli misafirlerin Türklerin misafirperverliğinden memnun olduklarını, şu anda bölgede hiçbir problemin olmadığını ifade etti.
    
     -Sınır ötesinde çadır yerleşim alanları kuracağız-
    
     Bölgede kış şartlarından dolayı bazı sıkıntıların yaşanabildiğine işaret eden Komit, Şu anda kış yaşanıyor. Bu yüzden Türk Kızılayı olarak sobaları kurduk, ısıtıcıları verdik diye konuştu.
     Suriyeden gelen göçlerin artmaması için sınır ötesinde çadır yerleşim yerlerinin kurulması için çalışma başlattıklarını aktaran Komit, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sınırda Türkiyeye geçmek isteyen çok sayıda Suriyeli var. Bunların yerleşmesi için bir altyapı lazım. Tabiki biz Suriye halkını yalnız bırakmayız. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. İnşallah oradaki sorun en kısa zamanda biter.
     Ama önceliğimiz onlara sınır ötesinde yerleşim alanları kurdurup, sınırdan yardım tedariki yapmaktır. Devletimiz şu anda 35 bin ton un tedarikinde bulundu. Orada buğdayla ilgili sıkıntılar var. Biz onları sınırdan Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdık. Bu sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz.
    
     -En büyük operasyonumuz Myanmara-
    
     Türk Kızılayının üstüne güneş batmıyor diyen Komit, Türk Kızılayının Myanmar, Sudan ve Pakistanda da çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü anlattı. En son Kuzey Korede ziyaretlerde bulunduklarına dikketi çeken Komut, Şimdi yurt dışındaki en büyük operasyonumuz Myanmara olacak. İnşallah şubat ayının 4ü ila 8i arası Myanmar Kızılhaçı ile randevulaştık. Oradaki problemleri çözmek üzere Genel Başkanımızla Myanmara gideceğiz ifadelerini kullandı.
     Myanmarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile şehrin yapılandırılmasına yönelik çalıştıklarını aktaran Komit, psikolojik desteklerin devam edeceğini belirtti. Bölgenin sıkıntılı bir bölge olduğunu vurgulayan Komit, Bizim ekibimiz orada çalışıyor. Biz de bu çalışmaları daha da geliştirmek üzere Myanmar Kızılhaçıyla mutabakat imzalayarak orada hastane ve okullar kurmayı düşünüyoruz. Myanmarda görevimiz birkaç yıl daha devam edecek gibi gözüküyor şeklinde konuştu.
     Komit, bölgede çalışan personelin Uluslararası Afet Yönetim Biriminde görevli, yabancı dil bilen, Kızılay-Kızılhaç anlaşmalarına riayet edecek ve bu konuda bilgi sahibi olan personeller arasından seçildiğini, personelin görevini başarıyla yürüttüğünü sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Türk Kızılayının üstüne güneş batmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER