Türk Dünyası Şenlikleri

Türk Dünyası Şenlikleri -Osmaniyede düzenlenen şenlikler, Kazakistan, Ukrayna ve Tataristandan gelen halk oyunları ekiplerinin yürüyüşüyle başladı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen Türk Dünyası Şenlikleri, Kazakistan, Ukrayna ve Tataristandan gelen halk oyunları ekiplerinin yürüyüşüyle başladı.
     Şehit Osman Yurdusev Parkında toplanan grup, vatandaşların alkışları eşliğinde Türk bayraklarıyla Atatürk ve Coşkunlar Caddesini takip ederek Hükümet Konağına kadar yürüdü.
     Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katılan konuklar, fotoğraf çektirdi.
     Şenliklere katılan konuklar anıta çelenk bırakılmasının ardından Kaymakam Necip Çakmak ile Belediye Başkanı Ömer Tarhanı ziyaret ederek, Cumhuriyet Bayramını kutladı.
    
     -Belediye Başkanı Tarhan-
    
     Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Sanayi, Ticaret, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneğinin desteği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında şenliği düzenlediklerini söyledi.
     Tarhan, ilk defa düzenledikleri şenliğe gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Kadirlinin adını en güzel şekilde duyurmayı planladıklarını kaydetti.
     Konuk ekipler, 2 gün boyunca Öğretmenevi yakınındaki alanda halk oyunları gösterileri sunacak.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türk Dünyası Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER