Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi açılışı

Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi açılışı (2) -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -İyi gün dostu olmak önemlidir, aslolan dostluk, kötü günleri paylaşmaktır -(Yarabbi, yoksa biz, bize ait duyguları kaybediyor muy


VAN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İyi gün dostu olmak önemlidir, aslolan dostluk, kötü günleri paylaşmaktır dedi.
     Buzhane Mahallesindeki Hüsrevpaşa Konteyner Kentinde yaptırılan Travma Sonrası Aile Danışma Merkezinin açılışında konuşan Bakan Şahin, Van halkının Ekim 2011de büyük bir felaketle karşı karşı kalığını anımsattı.
     Siz burada ne yaşadıysanız, biz Ankarada aynı şeyi yaşadık diyen Şahin, şöyle konuştu:
     Sizin acınızı, kendi acımız olarak gördük. Başbakanımız ilk 24 saatte sizin yanınızda oldu. Hükümetimiz ve parlamento sizin acınızı azaltmak, yaranıza merhem olmak için bütün gücüyle seferber oldu. Millet olmak bu. Biz büyük bir millet ve devletiz. Millet olmak, ortak geçmişi olmak, ortaklığı yaşamak ve ortak geleceğe ulaşmak için gayret etmektir, acıyı paylaşmak, iyi günde, kötü günde beraber olmaktır. Hastalıkta ve sağlıkta işbirliği ile güç birliği yapmaktır.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görevinin de bu noktada başladığına değinen Şahin, yeni bir bakanlık olmalarına rağmen vakit kaybetmeden aile sosyal destek sistemini hayata geçirerek depremin hemen sonrasında Vanlıların yanında olduklarını ifade etti.
     Şahin, bakanlığınca kentte yapılan çalışmalara da değinerek, şunları kaydetti:
     55 bin çadır tek tek dolaşıldı. Annesi ve babası olmayanlara anne-baba, yaşlı olup evladını kaybedenlerin evlatları, devletin şefkat eli olduk. Sosyal devlet zaten buydu. İyi gün dostu olmak önemlidir, aslolan dostluk, kötü günleri paylaşmaktır. Hamdolsun o günlerden bu günlere geldik. 55 bin çadırı gezdiğimizde ihtiyaçlarımızı belirledik. 2 bin 600 kişiye hızlı bir şekilde psiko-sosyal destek verilmesi gerektiğini gördük ve bunları gerçekleştirdik. Bu tür destekler bir defa yapılmakla olmuyor. Kurumsallaşmak ve devamını getirmek önemlidir. Her istediğinizde yanınızda olmanın önemini bildik.
     AÇEVin, bu ülkenin en nadide sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Şahin, AÇEVin Gönüllü olarak ben bu ülke insanları için ne yapabilirim- diye bir araya gelen bir yardım kuruluşu olduğunu dile getirdi.
     AÇEV ile güç birliği yapıp tecrübelerinden faydalanarak bugün ki başarıyı yakaladıklarını anlatan Şahin, Biliyoruz ki daha yapacağımız çok işimiz var. Allahın izniyle bu kışın kendi evlerinizde çok daha huzurlu, sıcak ve sağlıklı ortamlarda yaşayacaksınız. Bütün gücümüzle sizin yanınızdayız diye konuştu.
    
     -Hayat bir sınav-
    
     Bakan Şahin, hayatın bir sınav, Van depreminin ise Türkiye için büyük bir sınav olduğuna dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:
     Ama bu sınavdan sağ salim çıkmak, gönül birliğiyle çıkmak önemliydi. (Yarabbi, yoksa biz, bize ait duyguları kaybediyor muyuz-) diye düşündüğümüz bir zamanda 74 milyon kalbin Vanda atması, bizim en büyük gücümüz oldu. 74 milyon seferber oldu. Türk milletinin ne kadar büyük bir millet, değerlerine ne kadar sahip olduğunu gösterdik. Vana gelen yardımlar, her şeyi ile gönlü ve bedeni ile burada olan bir millet olduğumuzu gösterdik. Bu sınavdan başarıyla çıktık. Allah başka acılar göstermesin. Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun.
     Başbakan Erdoğanın, kendilerine verdiği talimat doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Şahin, Biz milletin hizmetkarıyız. Bu makamlar millet için ve büyük bir sınav. Sizin ne kadar sorunlarınızı çözebilirsek, biz bu makamları o kadar hak ediyoruz demektir. Sorunlarınızı çözmeye çalışacağımıza ve her zaman yanınızda olacağımıza söz veriyorum ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından merkezin yapılmasına katkı sunanlara Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Bakan Şahin ve Vali Münir Karaloğlu tarafından plaket verildi.
     Merkezin açılış kurdelesini kesen Erdoğan ve Şahin, incelemelerde bulundukları merkezde kadınlarla sohbet etti. Konteyner kentte yaşayan çocuklara yakın ilgi gösteren ve kadınlarla bir araya gelen Emine Erdoğan, kadınların sorunlarını dinledi.
     Konteyner kentte düzenlenen bir kermese de katılan Erdoğan, depremzede kadınlar tarafından kendisine hediye edilen bazı eşyaları, kadınlardan parasını ödeyerek satın aldı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER