Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi


BALIKESİR (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde gerçekleştirilen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi bilgilendirme toplantısı, Balıkesirde Vali Ahmet Turhanın eşi Nuran Turhan başkanlığında yapıldı.
     Turhan, Polisevinde yaptığı konuşmada, gönül elçisi olmanın bireyin çıkar gözetmeksizin bilgi, beceri ve kaynakları paylaşmasıyla meydana geldiğini ve gönüllülük esasına dayandığını söyledi.
     Gönüllülüğün insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirten Turhan, şöyle konuştu:
     Gönüllülük, eskimeyen bir gerçektir. Bir başka ifadeyle gönüllülük, içinde yaşadığımız coğrafya için hem gelenek hem güncellik hem de gelecektir. Gönül elçilerinin temel görevi, toplum ve kamu kuruluşlarında verilen hizmetler arasındaki iletişim sağlamaktır. Gönüllüklük elçisi, ihtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen 7den 77ye herkese açıktır. Herkes gönül elçisi olabilir. Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlilere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme olmak üzere 5 temel konudan oluşuyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatma Güneş Bayram da bazı ailelerin çocuklarına bakamayacak durumda olduğunu dile getirerek, Bu yüzden de çocuklarının devlet eliyle yetiştirilmesini istiyorlar. Koruyucu aile görevini üstlenen gönül elçileri, devlet ve toplum arasında köprü vazifesi görüyor. Çocukların büyümesinde sıcak bir aile ortamı çok önemli. Çocuk ilgi, alaka ister dedi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER