Terör örgütü propagandası yaptıkları iddiası

Terör örgütü propagandası yaptıkları iddiası -Eskişehirdeki olayla ilgili haklarında dava açılan 4 üniversite öğrencisinin yargılanmasına Bursada başlandı


BURSA (A.A) - Eskişehirde, terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 üniversite öğrencisinin yargılanmasına Bursada başlandı.
     Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, Eskişehirde bir otoparkın duvarına terör örgütü DHKP/Cyi öven yazı yazdıkları iddiasıyla 5er yıla kadar hapis talebiyle haklarında dava açılan tutuksuz sanıklar G.Y, M.Ş, D.Y ve A.Ş ile sanıkların avukatları katıldı.
     Sanıklardan M.Ş, ifadesinde, siyasetle ilgilendiğini ve 4 yıldır Özgürlük ve Dayanışma Partisinin (ÖDP) üyesi olduğunu belirtti.
     ÖDPnin Ankaradaki genel kuruluna katılımı sağlamak amacıyla pankart yazmak için görevlendirildiklerini ileri süren M.Ş, şu iddialarda bulundu:
     Bir arkadaşımızın evinde pankart yazdıktan sonra eve gitmek için 4 arkadaş sokağa çıktık. Evde pankart yazdığım için benim ellerimde ve üzerimde kırmızı boya izleri kalmıştı. Sokakta yürürken polis bizi durdurdu. Hiçbir suçumuz olmadığı için kaçmadık. Yazının yazıldığı otoparka götürdüler. Bu yazıyı siz mi yazdınız- diye sordular. Biz de yazıyla hiçbir ilgimizin olmadığını söyledik ve ÖDPli olduğumuz için gözaltına alındığımızı düşündük. Ne söylesek inanmayacaklardı. Bu yüzden de evde pankart yazdığımızı gösterme gereği duymadık. Polis bir süre sonra duvar yazısında kullanılan boya ve fırçaların bize ait olup olmadığını sordu. Onu da kabul etmememize rağmen hazırladığımız tutanağı imzalayın, zaten sizi serbest bırakacağız dediler. Biz de tutanağı imzaladık.
     Diğer tutuksuz sanıklar da davaya konu olan yazıyı yazmadıklarını öne sürerek, beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, tutanakta imzası bulunan polislerin tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
     Bu arada sanıklar, adliye çıkışında ÖDP üyesi bir grupla basın açıklaması yaptı.
     İddiaya göre, Mayıs 2012de, Batuhan K, İstiklal Mahallesinde bulunan otoparkın duvarına boya ile yazı yazıldığını fark ederek durumu polise bildirmiş, polis ekipleri, bölgede yaptıkları incelemede 4 üniversite öğrencisini gözaltına almıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılan 4 öğrenci hakkında terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise görevsizlik kararı vererek dosyayı Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Terör örgütü propagandası yaptıkları iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER