Temsili Nasreddin Hoca Mevlana Müzesini ziyaret

Temsili Nasreddin Hoca Mevlana Müzesini ziyaret etti -53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günlerinin tanıtımı için Konyaya gelen temsili Nasreddin Hoca, herkesi şenliklere davet etti -Şenliklerde bu yıl 4 A


KONYA (A.A) - 53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri programının tanıtımı için Konyaya gelen temsili Nasreddin Hoca, Mevlana Müzesini ziyaret etti.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik ve tiyatrocu, temsili Nasreddin Hoca Ramazan Danış, bir otelde düzenlenen basın toplantısında şenlikler hakkında bilgi verdi. Nasreddin Hocayı canlandıran Danış, vatandaşları dünyanın merkezi olan Akşehire ve şenliklere davet etti.
     Dernek Başkanı Ahmet Güvendik de Adının anılmasıyla birlikte hafif bir tebessüm oluşturan Nasreddin Hocanın sevgi, barış, kardeşlik dolu mesajlarını tüm dünyaya duyurmak için 5-10 Temmuz tarihleri arasında 53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri düzenleyeceğiz diye konuştu.
     Bu tarihler arasında binlerce insanın Akşehire akın edeceklerini dile getiren Güvendik, şenliklerde çocuklara yönelik eğitici etkinliklerin de olacağını kaydetti.
    
     -İlk kez altın eşek ödülü var-
    
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, bu yılki şenliklerin içeriğinde değişiklikler yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Nasreddin Hocamızın güldürürken düşündüren mizahını ve felsefesini ön plana çıkarmak istedik. Bu amaçla 4 adet Altın Eşek Ödülü vermeye karar verdik. Bunlar karikatür, sinema, tiyatro ve fotoğraf dalında verilecek. Bu yıl ayrıca bilime, siyasete, sanata hizmet edenlere Altın Kavuk Ödülü vereceğiz. Bu yıl bu ödülü Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğluna vermeyi uygun gördük. Amacımız, mizahın oskarlarını Akşehirde vermek ve Akşehiri mizahın başkenti yapmak.
     Toplantının ardından Başkan Oğul, Başkan Güvendik ve temsili Nasreddin Hoca, yaya olarak Mevlana Müzesine geçti. Yolda vatandaşlarla sohbet eden heyet, Mevlana Müzesinde dua etti. Temsili Nasreddin Hocanın, müze çıkışı turnikelerin altından geçmesi gülüşmelere neden oldu.
     Müze ziyareti sonrası heyet, Konya Valisi Aydın Nezih Doğanı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Doğana şenlikler hakkında bilgi verilirken, temsili Nasreddin Hocanın verdiği düdüğü üfleyen Vali Doğan, vatandaşları şenliklere davet etti.
    
     Muhabir : Muzaffer Çağlıyaner / Murat Aslan
     Yayıncı : İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Temsili Nasreddin Hoca Mevlana Müzesini ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER