Temiz Türkiyem Yarışması

Temiz Türkiyem Yarışması -En temiz OSB kategorisinde birinci olan Gebze OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kanıöz: Temizlik, insanı insan yapan en önemli değerlerinden birisidir. Bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz (Fotoğrafl


KOCAELİ (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl ilki düzenlenen Temiz Türkiyem yarışmasının En temiz OSB kategorisinde birinci olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kanıöz, Temizlik, insanı insan yapan en önemli değerlerinden birisidir. Bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz dedi.
     Kanıöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 yıl önce kurulan sanayi bölgelerinde 200 firmanın bulunduğunu belirterek, çevre ödülü almalarının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.
     Temizlik, insanı insan yapan en önemli değerlerinden birisidir. Bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz diyen Kanıöz, arıtma tesislerinin, Türkiyenin en iyi arıtma tesislerinden biri olduğunu söyledi.
     Kanıöz, çevre ve temizlik adına ne gerekiyorsa, bütün yatırımları tamamladıklarını vurgulayarak, arıtma tesislerinde 15 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.
     Yarışmanın aynı kategorisinde ikinciliğe layık görülen Kocaeli TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi de yarışmada dereceye girmelerinden dolayı mutlu olduklarını anlatarak, doğaya ve çevreye verdikleri değerin önemsenmesinin kendilerini sevindirdiğinini kaydetti.
     Güzel örneklerin takdir edilmesi ve bunların çoğaltılmasının, denizlerin, tabiatın, yer altı suları ve yeşil alanların korunması açısından pozitif bir gelişme alacağını ifade eden Çiftçi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının böyle bir organizasyon düzenlemesinin çok önemli ve anlamlı olduğunu bildirdi.
     Çiftçi, Türkiyede ilk olarak sadece otomotiv yan sanayisine hizmet veren bir ihtisas organize sanayi bölgesi olduğunu ve dünyada bunun az sayıda örneklerinin bulunduğunu anlatarak, arıtma tesisine yatırım olarak 3 milyon lira harcadıklarını ifade etti.
     Organize sanayi bölgelerinde sadece çevre değil insanlara da yatırım yaptıklarını dile getiren Çiftçi, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSBnin içinde bir meslek lisesinin bulunduğunu ve lisenin ilk mezunlarını bu yıl verdiğini belirtti.
    
     Muhabir: Levent Altun
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Temiz Türkiyem Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER