Temiz Türkiyem yarışması

Temiz Türkiyem yarışması -Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan: Yarışmanın nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında değişen kentler kategorisinde en temiz kent olarak seçilmemizin mutluluğunu yaşıyoruz -Kişi başına düşen 10


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Temiz Türkiye yarışmasında, nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında değişen kentler kategorisinde en temiz kent olarak seçilmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Zolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak çevreye duyarlı çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmaların süreceğini belirtti.
     Denizli Belediyesinin atık su arıtmasıyla bir çok kente örnek olduğunu, arıtılan suda balıkların yaşadığını kaydeden Zolan, belediye olarak çöpten elektrik ürettiklerini, 3 bin konutun elektriğini bu yolla karşıladıklarını ifade etti.
     Belediye olarak yaptıkları çevreci çalışmalara da dikkati çeken Zolan, Kişi başına düşen 10 metrekare yeşil alanla Avrupa standartlarının üzerindeyiz dedi.
     Zolan şöyle konuştu:
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yıl ilk kez düzenlediği Temiz Türkiye yarışmasının nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında değişen kentler kategorisinde en temiz kent olarak seçilmemizin mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Bunu, Denizlide yapmış olduğumuz hizmetin karşılığı olarak görüyoruz. Denizlililer adına onurluyuz, gururluyuz. Denizli artık fark ediliyor. Denizlinin geldiği nokta çok güzel boyutta. Yapılan işlerin başkaları tarafından dışarıdan da tespit edilmesi ve görülüyor olması çok önemli. Demek ki doğru işler yapıyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan
     Yuyancı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Temiz Türkiyem yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER