TEB Tarım Buluşmaları Konyada

TEB Tarım Buluşmaları Konyada -TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Boz: Konya, büyük bir tarım potansiyeline sahip. Bu potansiyelin tam anlamıyla kullanılabilmesi için harekete geçilmesi gerekir


KONYA (A.A) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Konyanın sahip olduğu tarım potansiyelinin tam anlamıyla kullanılabilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.
     Boz, bir otelde düzenlenen Konya Tarım Buluşması etkinliğinde yaptığı konuşmada, tarımda verimliliğin artması için yenilikçi faaliyetlere destek verilmesinin önemini vurguladı.
     TEB KOBİ Akademi kapsamında hayata geçirilen Tarım Buluşmalarının ikincisinin Konyada düzenlendiğini anımsatan Boz, Tarım Buluşmalarının sektörün Türkiyede ve dünyada mevcut durumu ve geleceği hakkında kayda değer bir organizasyon olduğunu belirtti.
     Son 3 yılda Türkiyenin tarım ihracatında düzenli bir artış olduğunu dile getiren Boz, şunları kaydetti:
     Konyanın ihracat değeri de 2011e kadar sürekli yükselen bir grafik çiziyor. Fakat 2012de ufak bir düşüş yaşanıyor. Bu noktada hızla aksiyon alınması ve ihracat faaliyetlerine ivme kazandırılması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Benzer şekilde, tarım kredilerinde de Konyanın, yüzde 4,5lik düşük sayılabilecek bir payı var. Konya, büyük bir tarım potansiyeline sahip. Bu potansiyelin tam anlamıyla kullanılabilmesi için harekete geçilmesi gerekir.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber TEB Tarım Buluşmaları Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER