Tarımın Sultanları geliyor

Tarımın Sultanları geliyor -Tarsusta Tarımın Sultanları Kadın Çiftçi Eğitim Projesi kapsamında 150 kadın çiftçi eğitiliyor


MERSİN (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve SODES tarafından desteklenen Tarımın Sultanları Kadın Çiftçi Eğitim Projesi kapsamında 150 çiftçi kadın eğitiliyor.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün bir restaurantta düzenlediği tanıtım programında, kadın çiftçilerin dünyanın her ülkesinde, tarım sektörünün temel taşlarını oluşturduğunu belirtti.
     İnsanı yetiştiren kadınların en iyi yerlerde olması için böyle projelere daha çok destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Güldibi, Biz bu tür projelerle elimizi taşın altına koyuyoruz. Bizlere mutlaka ulaşın, taleplerinizi ve düşüncelerinizi bize iletin. Bu tür projelerle daha çok kadına ulaşalım diye konuştu.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hayri Erdoğan ise, 2012-2013 yılını kapsayan, 30 bin liralık bu projeden 150den fazla kadın çiftçinin yararlandığını söyledi.
     Kadın çiftçilerin büyük bir kısmının sosyal güvenlikten yoksun olduğunu kaydeden Erdoğan, Kadınların bu sorunlarının önüne geçebilmek için Mersin Valiliği koordinasyonunda, kurumumuz tarafından, kadın çiftçilere yönelik Tarımın sultanları adlı projeyi hazırladık dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarımın Sultanları geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER