Tarihin sıfır noktasında dünya turu molası

Tarihin sıfır noktasında dünya turu molası -İspanyol çift, 6 ay önce bisikletle başlattığı dünya turuna 12 bin yıllık tapınak kalıntılarının bulunduğu Şanlıurfadaki Göbeklitepede mola verdi


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - İspanyol çift, 6 ay önce bisikletle başlattığı dünya turuna 12 bin yıllık tapınak kalıntılarının bulunduğu Şanlıurfadaki Göbeklitepede mola verdi.
     Bask bölgesinin San Sebastian kentinde yaşayan Aitor Iguinitz Oyarzabal ve Laura Martinez Calderon çifti, geçen yıl dünya turuna çıkmaya karar verdi.
     Hazırlıklarını tamamlayan çift ocak ayında İspanyadan başlattıkları tur kapsamında Fransa, İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan güzergahını katederek Türkiyeye ulaştı. Edirne ve İstanbuldaki tarihi mekanları ziyaret eden İspanyol çift, Kapadokyanın ardından Şanlıurfaya ulaştı.
     Burada dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu ve Tarihin sıfır noktasında olarak da adlandırılan Göbeklitepede mola veren çift, kazı alanını gezip, gün yüzüne çıkarılan eserleri inceleme fırsatı buldu.
     İspanyol seyyahlar, Mardin, Diyarbakır ve Vanın ardından İran, Türkmenistan üzerinden Çine ulaşmayı, oradan da ülkelerine dönmeyi planlıyor.
    
     -Türkiye çok güzel
    
     Ülkesinde elektronik teknikeri olarak görev yapan Aitor Iguinitz Oyarzabal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya turu kapsamında şu ana kadar bisikletle 6 bin 200 kilometrelik yolu katettiklerini söyledi.
     Yolculuk sırasında en çok Avrupa ülkelerindeki soğuk havanın kendisini etkilediğini ifade eden Oyarzabal, yaklaşık 6 aylık seyahat boyunca birçok kişiyle tanışma imkanı bulduklarını ve yeni yerleri keşfettiklerini belirtti.
     Turun, Türkiye ayağının kendileri için ayrı bir öneminin bulunduğunu dile getiren Oyarzabal, Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanlar sevecen ve yardım sever. Gittiğimiz her yerin ayrı bir güzelliği var. Kuşkusuz Göbeklitepede çok şaşırtıcı diye konuştu.
     Spor öğretmeni Laura Martinez Calderon da eşinin aksine Türkiyedeki sıcak havanın kendisini etkilediğini dile getirdi.
     Her şeye rağmen tura katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Calderon, hedefe ulaşmak için daha çok gezilecek ve görülecek yer olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Tarihin sıfır noktasında dünya turu molası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER