Sütçü İmam anma programı

Sütçü İmam anma programı -Kahramanmaraşın kurtuluş mücadelesindeki sembol isimlerden biri olan Sütçü İmam düşmana ilk kurşunu attığı tarih olan 31 Ekimde düzenlenecek programla anılacak -Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Toplul


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraşın kurtuluş mücadelesindeki sembol isimlerinden Sütçü İmam ilk kurşunu attığı tarih olan 31 Ekimde düzenlenecek programla anılacak.
     Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Dr. Gökhan Gökşen, yaptığı açıklamada, düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmamı anmak amacıyla 31 Ekimde anma programı düzenleyeceklerini belirtti.
     Programla Sütçü İmamı gelecek nesillere taşımayı amaçladıklarını dile getiren Gökşen şunları kaydetti:
     Kahramanmaraşta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla o günkü birlik ve beraberlik hisleriyle bir araya geldik. 93 yıl önce 31 Ekimde zulme karşı dur diyen mazlumun yanında yer alan Sütçü İmamın ruhu günümüze de ışık tutacaktır. Kendi değerlerine sahip çıkmayan, onları anlamayan milletler tarih sahnesinde her zaman zorluklar yaşamıştır. Bu şehri borçlu olduğumuz isimlerden Sütçü İmamı unutmayacağız.
     Gökşen, KSÜ öğrencileriyle birlikte hazırladıkları Sütçü İmam piyesini ilerleyen günlerde yurt çapında düzenlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Sütçü İmam anma programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER