Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin

Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin -Osmaniyenin Kadirli ilçesinde, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacılara soba, battaniye, yorgan, kilim, giysi ve ilaç yardımı yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince başlatılan Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin kampanyası kapsamında, Türkiyeye sığınan Suriyelilere soba, battaniye, yorgan, kilim, giysi ve ilaç yardımı yapıldı.
     Dernek Başkanı Gürsel Kıreker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve sınırdaki kamplarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilere destek amacıyla bir süre önce soba, battaniye, yorgan, kilim, giysi ve ilaçların yer aldığı yardım çalışması başlattıklarını söyledi.
     Kaymakam Necip Çakmak, esnaf ve vatandaşların desteğiyle son 1 ayda toplanan 5 kamyonet yardımın yetkililere teslim edilerek sınırda yaşamlarını sürdüren Suriyelilere gönderildiğini belirten Kıreker, şunları kaydetti:
     KAGED ile birlikte düzenlediğimiz Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin yardım çalışmamız, yaklaşık 1 ay sürdü. Kampanyaya verilen destek bizleri mutlu etti. İçerisinde soba, battaniye, yorgan, kilim, giysi ve ilaç bulunan 5 kamyonet yardım kolilerini belirli zamanlarda Kaymakamlık Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle Osmaniye İl Acil Afet Müdürlüğü yetkililerine teslim ettik. Allah kimseyi vatansız ve yalnız bırakmasın. Suriyeli misafirlerimiz, ülkelerindeki savaş ve zulüm dolayısıyla can güvenliği için ülkemize sığınmışlardır. Bize düşen ise onlara kol kanat germek. Yardım çalışmalarımız devam edecek.
     Kıreker, yardım kampanyasına vatandaşlardan destek istedi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER