Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon Sempozyumu

Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon Sempozyumu -DAS Dernek Başkanı Günaydın: -Hastaneler hastaları tedavi ediyor ama, hastaneleri kim tedavi edecek


GAZİANTEP (A.A) - Dezenfeksiyon Antisepsi Sterilizasyon Derneği (DAS) tarafından düzenlenen, 1. Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon sempozyumu Gaziantepte başladı.
     DAS Başkanı Prof. Dr. Murat Günaydın, bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin yanı sıra Kırgızistan, Kazakistan, Bosna ve Azerbaycan gibi ülkelerde dezenfeksiyon sterilizasyon eğitimleri verdiklerini söyledi.
     Bu sene gerçekleştirilen toplantılarda ameliyathaneleri de kapsam içine aldıklarını belirten Günaydın, bu anlamdaki ilk sempozyumu Gaziantepte yapmaya karar verdiklerini aktardı. Sempozyumun 400ü aşkın konuğuyla kongre havasına büründüğünü ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:
     Sempozyuma 15in üzerinde yerli ve yabancı firmaların katılımı oldu. Sempozyumda ele alacağımız konular hastanelerin mimarisi, doğru yapılanması ki hastanelerde biliyorsunuz, bazen su baskınları oluyor, elektrikler kesiliyor, asansörler çalışmıyor ya da hastanedeki yapıların bozuk olmasından dolayı hastane enfeksiyonları görülüyor.
     Hastane çalışanları ve sağlık personellerinin söz konusu durumdan olumsuz etkilendiğini belirten Günaydın, sempozyumda ayrıca bu konular üzerinde de durulacağını dile getirdi.
     Sempozyumun 3 gün süreceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER