Sosyal Destek Yaklaşımlı Çevre ve Doğa

Sosyal Destek Yaklaşımlı Çevre ve Doğa Eğitimi projesi


KASTAMONU (A.A) - Yurtlarda kalan çocuklara çevre bilinci yerleştirmek için gerçekleştirilen Sosyal Destek Yaklaşımlı Çevre ve Doğa Eğitimi projesinin (KASODE) ikinci dönemi başladı.
     Kastamonu Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından uygulanan ve TUBİTAK tarafından desteklenen proje, Kastamonu ile Ilgaz, Devrekani, Daday, Taşköprü ve Pınarbaşı ilçelerinde gerçekleştiriliyor.
     Kastamonu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Saim Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında toplam 40 çocuğa, 20 eğitmen tarafından çevre ve doğa eğitimi verildiğini söyledi.
     Amaçlarının çocukların doğaya farklı bir perspektiften bakmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Ateş, Projenin hedef kitlesini henüz meslek seçimini yapmamış 13-18 yaş arası çocuklarımızdır. Proje süresince katılımcılar, hem doğa bilimlerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar, hem de ilerleyen yıllarda çevre ve doğaya saygılı bireyler olacak diye konuştu.
     Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Sevgi Öztürk de proje kapsamında çocuklara toprak ekolojisi, flora ve fauna kavramları, endemik bitki türleri, iklim değişikliği, asit yağmurları, pusula kullanımı, doğa fotoğrafçılığı, arkeoloji, gökyüzü ve uzay, orman tali ürünleri, eko-turizm, çeşitli dallarda ormancılık faaliyetleri gibi pek çok konuda bilgi verildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sosyal Destek Yaklaşımlı Çevre ve Doğa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER