Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi

Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi -Proje kapsamında Bursalı 3 bin 320 genç, 10 ili gezme fırsatı bulacak


BURSA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında Bursalı 3 bin 320 genç, 10 ili gezme fırsatı bulacak.
     Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, Osmangazi Gençlik Merkezi Müdürü Ekrem Uğurlu ve Yıldırım Yunus Emre Gençlik Merkezi Müdürü Bülent Bayramlı ile proje değerlendirme toplantısı yaptı. Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye çapında birbirine yakın illerin tarihi yerlerinin gezilmesi ve yeni arkadaşlıklar edinilmesi amacıyla hayata geçirilen projenin Bursa ayağının 26 Haziranda başlayacağını söyledi.
     Projeden Bursada 3 bin 320 gencin faydalanacağını ve 10 ilin gezileceğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     İlimizden 9 dönemde 3 bin 320 gencimiz 10 ile gezi için gidecek. Projenin hedefi, farklı illerde bulunan tarihi yerlerin tanıtılması ve yeni arkadaşlıklar edinmeyi sağlamak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak. Gezilerimize 14-25 yaş arası gençlerimiz katılabilecek. Kız ve erkek grubu olarak ayrı ayrı yapılacak olan geziler gidiş geliş dahil 4 gün sürecek. Yol, konaklama ve kumanyalar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Gezi boyunca konaklamalar Kredi Yurtlar Kurumu ve il müdürlüklerimizin misafirhanelerinde yapılacak.
     Osmangazi Gençlik Merkezi Müdürü Ekrem Uğurlu ise Bursadan 40 kişilik kafileler halinde 320 kişilik erkek grubunun 26-29 Haziran tarihleri arasında, Ankara, Aksaray, Aydın, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kastamonu, Konya illerine gideceğini belirtti.
     Yıldırım Yunus Emre Gençlik Merkezi Müdürü Bülent Bayramlı da proje kapsamında Bursada, Ankara, Antalya, Aydın, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Zonguldak, Aksaray, Karabük illerinden gençleri ağırlayacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Ercan/Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER