Şampiyon deve kışın güreşiyor yazın turist

Şampiyon deve kışın güreşiyor yazın turist gezdiriyor -Kaburgalı Bayram adlı şampiyon güreş devesi, güreş sezonunun kapanmasıyla yazları Pamukkaledeki turistlere eğlenceli ve farklı bir deneyim sunuyor (Fotoğraflı-Gör


DENİZLİ (A.A) - Antalya bölgesinin şampiyon güreşçi develerinden Kaburgalı Bayram, güreş sezonunun sona ermesiyle birlikte sahibi tarafından getirildiği Pamukkalede turistlere hizmet veriyor.
     Başta Ege Bölgesi olmak üzere Güney Marmara ve Kıyı Akdenizde her yıl aralık ayından mart ayının son günlerine kadar düzenlenen deve güreşi festivallerinde boy gösteren develer, yaz mevsiminde ise turizme hizmet ediyor.
     Antalya yöresinin şampiyon güreşçi develerinden İbrahim Kaplana ait 1 tonluk tülü cinsi deve Kaburgalı Bayram da Pamukkaledeki turistlere 10 lira karşılığında sezon boyunca eğlenceli ve farklı bir deneyim yaşama imkanı sunuyor.
     Şampiyon devenin sahibi Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deve güreşi mevsiminde başta il il, ilçe ilçe dolaşarak güreşlere katıldıkları develeriyle 20 yıldır Pamukkaleye gelen yerli ve yabancı turistleri gezdirdiğini belirtti.
     Şampiyon devesiyle yerli ve yabancı turistlere Pamukkalenin eşsiz beyaz travertenleri manzarasında deve sırtında gezi keyfi yaşattıklarını anlatan Kaplan, turistlerin deveyle mutlaka fotoğraflarını çektirmek istediklerini de söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Şampiyon deve kışın güreşiyor yazın turist Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER