Sağlıkta Dönüşüm Sivas İl Değerlendirme Toplantısı

Sağlıkta Dönüşüm Sivas İl Değerlendirme Toplantısı -Sağlık Bakanı Akdağ: Sivasta en önemli işlerimizden birisi, buradaki bölge eğitim hastanemizin bir an önce yapılıp tamamlanması olacak -Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Tek b


SİVAS (A.A) - Sağlıkta Dönüşüm Sivas İl Değerlendirme Toplantısı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
     Akdağ, kentteki bir restoranda basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivasta Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde çok ciddi mesafe aldıklarını söyledi.
     Sivasta eksikleri de tespit ettiklerini ifade eden Akdağ, Çünkü dönüşüm programının karakteri budur. Sağlıkta Dönüşüm Programı, politikalar geliştirmek, bunları uygulamak, yerinde değerlendirmeler yapmak, bu değerlendirmeler sonucunda da yeniden kararlar alarak bunları uygulamaya geçirmek şeklinde hep yoluna devam etti. Hükümetimizin sağlıktaki başarısının altında yatan önemli sebeplerden biri de bu metottur. Bu metodu, bugün değerli Bakanımız İsmet Yılmaz ile Sivasta da gerçekleştirdik diye konuştu.
    
     -Bölgeye hitap edecek şekilde rehabilitasyon hastanesi yapacağız-
    
     Bakan Akdağ, sağlık personelinden geri bildirimler aldıklarını ve geniş bir katılımla toplantıyı gerçekleştirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
     Sivasta sağlık hizmetlerini masaya yatırdık ve değerlendirdik. Sivasta en önemli işlerimizden birisi, buradaki bölge eğitim hastanemizin bir an önce yapılıp tamamlanması olacak. Biraz arsa ihtiyacımız da var. Yine bölgeye hitap edecek şekilde bir rehabilitasyon hastanesi yapacağız. Özellikle Tokata ve Sivasa hitap edecek şekilde. Bu hastanenin ayrı bir mekanda değil de 600 yataklı yeni yaptığımız hastanenin yanında bir kampüsün içinde olmasını arzu ediyoruz.
     Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Sivasta bugün alınan sağlık hizmetinin geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi durumda olduğunu, ancak bunun da yetmeyeceğini söyledi.
     Yılmaz, Biliyorsunuz ki, halkımızın sağlıkta memnuniyet oranı tüm Türkiyede yüzde 75 oranında. Ama istiyoruz ki, sağlıkta bu memnuniyeti yüzde 99a, yüzde 100e çıkaralım. Yani tek bir kimse dahi bizden aldığı sağlık hizmetinden bir memnuniyetsizlik ifade eder durumda olmasın diye konuştu.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sağlıkta Dönüşüm Sivas İl Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER