Sağlıklı Bilgi Hareketi projesi

Sağlıklı Bilgi Hareketi projesi -İzmit Belediyesince uygulamaya konulacak projeyle uzman ekipler ev ev dolaşarak akraba evliliği, obezite, doğru beslenme, kanserde erken teşhis, bulaşıcı hastalıklar, diş sağlığı, hijyen ve kişi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesince uygulamaya konulacak Sağlıklı Bilgi Hareketi projesiyle uzman ekipler ev ev dolaşarak akraba evliliği, obezite, doğru beslenme, kanserde erken teşhis, bulaşıcı hastalıklar, diş sağlığı, hijyen ve kişisel bakım konularında bilgi verecek.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, belediyede düzenlediği basın toplantısında, belediyelerin sadece yol, su ve kanalizasyon çalışmaları yapmasının rutin işler olduğunu belirterek, sosyal belediyeciliğin kentlerin gelişiminde önemli rol oynadığını söyledi.
     Belediyelerin insanların yaşamında önemli görevler üstlenen konularda da projeler üretmesi gerektiğine dikkati çeken Doğan, kendilerinin Türkiyede sosyal beledicilik anlamında örnek olduklarını kaydetti.
     Doğan, Sağlıklı Bilgi Hareketi projesinin İzmite özgü yeni bir proje olduğunu ifade ederek, Her şeyin anahtarı bilgidir. Biz bu doğrultuda hareket ediyoruz. Bilgilendirme konusunda kendimizi halka karşı sorumlu hissediyoruz. Halkın doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu projemizi hayata geçireceğiz. Yanlış bilgi insanların yaşam tarzlarını da olumsuz etkiliyor diye konuştu.
     Toplumun sağlıkla ilgili yanlış bilgilere sahip olabildiğine işaret eden Doğan, şunları kaydetti:
     Halkımızı doğru bilgilerle donatacak bir hareketi başlatıyoruz. Projeyi Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği içinde yürüteceğiz. Bu projemizi uygulamaya uygun olan her yerde yapacağız. Salonda, okulda, yolda, parkta, nerede halkımızı müsait bulursak orada uygulayacağız. Kentin çeşitli yerlerine konulacak afişler ve billboardlarla bu bilgilerin verileceği bölgeler bildirilecek. Halkımız ihtiyaç duyduğu konuda uzmanından sağlıklı bilgiyi alacak. Bilgi çok farklı araçlarla elde edilebiliyor ama uzmanından doğrudan bilgi almak çok farklı. Bizim çalışmamızda halkımız bilgiyi edinecek. Projemiz ile ilgili ilk konularımız, akraba evliliği, çocuklarda obezite, çocuklarda doğru beslenme alışkanlığı, anne çocuk sağlığı, çocuk hakları, hukuk okur yazarlığı, aile içi iletişim, kanserde erken teşhis, bulaşıcı hastalıklar, diş sağlığı, hijyen ve kişisel bakım olacak. Bu yolla halkımız söz konusu konularda daha bilgili olacak.
     Proje sayesinde bilgilerin yenileceğini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
     Güçlü toplum, bilgili toplumdur. Proje dinamik olarak uygulanacak. Aynı anda birkaç bölgede uygulanan bir proje olacak. Bu etkileşimle halkın da bilgi düzeyini her alanda yükseltmek istiyoruz. İnsanlar eksik bilgiye sahip olduğu konularda projeden faydalanacaklar. Projeyi 15 Haziranda uygulamaya koymayı planlıyoruz.
     (KY-NEC-KMK)
<< Önceki Haber Sağlıklı Bilgi Hareketi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER